Kariyer Julian Yee: Kar yağmayan Malezya'dan çıkan buz pateni şampiyonu

Julian Yee: Kar yağmayan Malezya'dan çıkan buz pateni şampiyonu

16.02.2018 - 11:27 | Son Güncellenme:

Bu sene Güney Kore'nin PyeongChang şehrinde düzenlenen 2018 Kış Olimpiyatları'nda buz pateni branşında Malezya'yı temsil eden Julian Yee, başarı hikayesini gazeteci Sema Emiroğlu'na anlattı.

Julian Yee: Kar yağmayan Malezyadan çıkan buz pateni şampiyonu

Julian Yee, 2013-2017 yılları arasında Malezya'da 5 kez buz pateni şampiyonu oldu ve Malezya'daki kısıtlı imkanlara rağmen ülkesini 7 kez uluslararası şampiyonlarda temsil edip bir kez finale kalmayı başardı. Malezya'daki sınırlı imkanlar yüzünden daha fazla aşama kaydedemeyeceğini düşünerek iki yıl önce Kanada'ya taşınma kararı alarak kariyerinde büyük bir adım attı.

Haberin Devamı

Geçen yıl Kuala Lumpur'da düzenlenen Güneydoğu Asya Oyunları'nda şampiyon olarak ülkesine altın madalya kazandıran Yee, o tarihten beri bu seneki kış olimpiyatlarına katılmayı en büyük hedef olarak koydu ve bu hakkı elde etmek için Eylül ayında Almanya'nın Oberstdorf şehrindeki Nebelhorn Kupası'nda olimpiyatlara gidecek 7 kişi arasına girmeyi başardı.

PyeongChang'daki olimpiyatlara katılmaya hak kazanan sporcu, 12 yaşındayken de Olimpiyat Rüyası adlı programla PyeongChang'a gelmiş ve sertifika almaya hak kazanmış. Kore Hükümeti'nin 2006'dan beri düzenlediği ve Güney Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya gibi kar görülmeyen ülkelerdeki sporculara destek olma amacı taşıyan bu program, genç sporculara ilham vermeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

Yee, günün en az 3 saatini buz üstünde geçirdiğini ve bunun dışında dans ve kondisyon ağırlıklı çalışmalar yaptığını anlatıyor. Olimpiyatlardan sonra da Milano'daki Dünya Şampiyonası'nda yarışacağını ve sonra Kanada'da üniversiteye başlayacağını söylüyor.