Kariyer Masöz & Masör Nedir, Ne İş Yapar? Masöz & Masör Olmak İçin Gerekenler Nelerdir?

Masöz & Masör Nedir, Ne İş Yapar? Masöz & Masör Olmak İçin Gerekenler Nelerdir?

05.11.2020 - 12:29 | Son Güncellenme:

Profesyonel Masöz & Masör olmak içi sertifika almak gerekmektedir. Günümüzde süresi 4 ile 6 hafta arasında değişen birçok masaj kursu bulunuyor. Bu kurslara internet üzerinden başvuru yapılabilir. Kursiyerlere çeşitli terapi tekniklerinin yanı sıra masajda kullanılan yağlar ve refleksoloji noktaları da öğretilmektedir. Profesyonel masöz & masör olmak için gerekenler nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Masöz & Masör Nedir, Ne İş Yapar Masöz & Masör Olmak İçin Gerekenler Nelerdir

Spa merkezleri ve masaj salonlarında uygulanan birçok masaj çeşidi bulunmaktadır. Bu masajlardan bazıları, Klasik İsveç Masajı, Spor Masajı, Aroma Terapi Masajı ve Sıcak Taş Masajıdır. Her terapide uygulanan teknikler farklı olduğu için, alınan eğitimlerin süresi ve içeriği de farklıdır. Çok sayıda masaj tekniği bilen kişilerin iş bulma şansı ise diğerlerine göre daha yüksektir.

Masöz & Masör Nedir?

Masaj alanında eğitim görmüş uzman terapistlere kadın ise masöz, erkek ise masör adı verilir. Terapist adıyla da bilinen masörler genellikle masaj ve spa merkezlerinde çalışır. Masözlerin çalışabileceği diğer yerler şunlardır: Termal oteller, spor salonları, kaplıcalar ve çeşitli terapi merkezleri.

Masöz & Masör Ne İş Yapar?

Masöz ve masörlerin yaptığı işler, çalıştıkları kuruma ve aldıkları eğitime göre değişmektedir.

1- Sporcu masajı yapan terapistler, eklemlerde oluşan ağrıları dindirmek için çeşitli teknikler uygular.

2- Masaj salonu ve spa merkezindeki eksik malzemeleri temin eder.

3- Thai ve Shiatsu gibi masajlarda kullanılacak olan taşları önceden hazırlar.

4- Baş, boyun ve omuz masajı yapar.

5- Müşterilerin şikayetlerini dinledikten sonra en uygun masaj yöntemlerinden birini uygular.

6- En yeni Spa tekniklerini öğrenir ve bunu çalıştığı masaj salonlarında tatbik eder.

7- Müşterilerin talepleri doğrultusunda lenf drenaj, sıcak taş masajı, refleksoloji ve klasik masaj tekniklerinden birini uygular.

Masöz & Masör Nasıl Olunur?

Türkiye'nin birçok şehrinde masöz kursları bulunmaktadır. Bu kurslara online olarak başvurmak mümkündür. Kursun sonunda verilen sertifikalar ise ikiye ayrılır. Bazı sertifikalar sadece Türkiye'de geçerliyken, bazı kursların sonunda uluslararası geçerli sertifikalar verilmektedir.

Masöz & Masörün Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Masöz, sağlık hizmeti verdiği için hijyen kurallarına azami oranda özen göstermelidir. Masaj salonunun temizliğine dikkat etmeli ve her terapiden sonra ellerini yıkamalıdır. Masöz ve masörlerin diğer görev ve sorumlulukları şunlardır:

1- Masaj seanslarında kullanılan havlu ve şilte gibi malzemelerin temiz olmasına dikkat edilmelidir.

2- Müşteriler talep ederse anti-alerjik ve bilyeli masaj eldivenleri kullanmalıdır. Her seanstan sonra eldiven değiştirmeye özen göstermelidir.

3- Terapilerde bitki özlü birçok masaj yağı ve kremler kullanılmaktadır. Bu yağ ve kremlerin son kullanım tarihi sık sık kontrol edilmeli. Aynı zamanda içerisinde ne olduğu bilinmeyen, ucuz ve kalitesiz yağlar kesinlikle kullanılmamalıdır. Bu tür kremler alerjik reaksiyonlara ve sağlık sorunlarına yol açabilir.

4- Müşterilerin isteklerine ve şikayetleri doğrultusunda masaj yapmak da her masöz ve masörün görevleri arasında yer alıyor.

5- Mesleğin ilk yıllarında sık sık pratik yaparak kendisini geliştirmelidir.

6- Yeni çıkan masaj aletlerini ve tekniklerini araştırmalıdır.

7- Masaj tabancası ve yastığı başta olmak üzere çeşitli masaj malzemelerini temin etmelidir. .

8- Masöz ve masörler randevu günlerini ve saatlerini düzenlemelidir.

9- Terapiye başlamadan önce müşterileri masaj ücretleri ve teknikleri hakkında bilgilendirmelidir.