Kariyer Norveçli kadın sporcu Bjoergen 14 madalyayla kış olimpiyatları rekoru kırdı

Norveçli kadın sporcu Bjoergen 14 madalyayla kış olimpiyatları rekoru kırdı

22.02.2018 - 10:13 | Son Güncellenme:

Güney Kore'nin PyeongChang şehrinde düzenlenen 2018 Kış Olimpiyatları'nda Norveç için yarışan Marit Bjoergen, kış olimpiyatları tarihine geçti. 37 yaşındaki sporcu, kazandığı 14'üncü madalyayla beraber kış olimpiyatları tarihinin en çok madalya kazanan sporcusu oldu.

Norveçli kadın sporcu Bjoergen 14 madalyayla kış olimpiyatları rekoru kırdı

Kayaklı koşu kadınlar sprint finalinde Bjoergen'in de yer aldığı Norveç, ABD ve İsveç'in ardından 3'üncü olarak bronz madalya kazandı. ABD kayak takımı, 15 dakika 56.47 saniyelik derecesiyle yarışı zirvede tamamladı ve altın madalya kazandı. 15 dakika 56.66 saniyelik derecesiyle ise İsveç ikinci oldu.

Haberin Devamı

Takımı 3'üncü olan Bjoergen, daha önce 13 madalyayla rekoru paylaştığı vatandaşı Ole Einar Bjorndalen'i geçerek tek başına rekorun sahibi oldu. Güney Kore'deki olimpiyatlara katılmadan önce 10 madalyası bulunan Bjoergen, şu ana dek kazandığı 1 altın (4x5 karışık kayak), 1 gümüş (15 km skiatlon), 1 bronzun (10km serbest kayak) ve Kayaklı koşu kadınlar sprint finalindeki takım 3'üncülüğü ile 14'üncü madalyasına ulaştı.

Norveçli kadın sporcu Bjoergen 14 madalyayla kış olimpiyatları rekoru kırdı

Kış olimpiyatları tarihinin en çok madalya kazanan sporcusu unvanını elinde bulunduran Marit Bjoergen'in kariyeri boyunca 7 altın, 4 gümüş, 3 de bronz madalyası var. Bjoergen, Sovyetler Birliği vatandaşı olan eski milli jimnastikçi Larisa Latynina'dan sonra hem yaz hem de kış olimpiyatlarında en başarılı olan ikinci sporcu oldu. Latynina'nın 14 bireysel, 4 de takımla beraber olmak üzere toplamda 18 madalyası bulunuyor.