Kariyer Ödül Twitter Özgürlüğüne

Ödül Twitter Özgürlüğüne

05.06.2014 - 16:31 | Son Güncellenme:

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin (TYB) Düşünce ve İfade Özgürlüğü ödülleri sahiplerini buldu.

Ödül Twitter Özgürlüğüne

İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz ile Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Kerem Altıparmak, Twitter yasağının kalkmasını sağladıkları için Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Düşünce ve İfade Özgürlüğü ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı


Türkiye Yayıncılar Birliği’nin (TYB) Düşünce ve İfade Özgürlüğü ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl 20’ncisi düzenlenen törende Twitter yasağının kalkması için Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunan İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz ile Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Kerem Altıparmak da ödüllendirildi.


1994 yılından beri Düşünce ve İfade Özgürlüğü ödülleri veren Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Başkanı Metin Celal, sansürün her alanda uygulandığına dikkat çekerek günümüzde sosyal medyanın daha güçlendiğini ve bir haber kaynağına dönüştüğünü vurguladı. İnternet sitelerinin kapatılmasını eleştiren Celal, Twitter’in açılması için yaşanan süreci anlattı. Celal, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz ile Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Kerem Altıparmak’a Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak internetin açılmasını sağladıkları için “Düşünce ve İfade Özgürlüğü” ödülünü verdiklerini açıkladı.