Kariyer Stresi azaltmanın 3 temel yolu

Stresi azaltmanın 3 temel yolu

18.09.2017 - 14:19 | Son Güncellenme:

Kronik olarak stresli olduğumuzda huzursuzluk, baş ağrısı, uykusuzluk ve depresyon gibi olumsuz etkilere maruz kalıyoruz. Peki, stresle nasıl hızlı ve kolay bir şekilde başa çıkılır?

Stresi azaltmanın 3 temel yolu

Bugünlerde her zamankinden daha çok ev, işyeri ve özel hayatımızda strese maruz kalıyoruz. Stresten uzak kalmanın en etkili yolu kuşkusuz sizi rahatlatan işlerle meşgul olmaktır. Kimi zaman arkadaşlarla dışarı çıkmak, bisiklete binmek, kitap okumak, doğa yürüyüşleri yapmak, kimi zaman ise bahçe işleriyle uğraşmak bizi rahatlatır.

Haberin Devamı

Her ne olursa olsun yaptığınız şey sizi rahatlatmalı. Günlük hayatınızda stresle baş etmek için 3 temel yöntemi sizlerle paylaşıyoruz.

-Hareket edin

Strese hapsolmak yerine, içinizdeki kasvetli havayı egzersizle atın. Özellikle sıkıntılı bir telefon görüşmesi ya da toplantı ardından çıkacağınız basit bir yürüyüş rahatlamanızı sağlayacaktır. Yoga ise sizi sakinleştirir. Yemek hazırlarken müzik eşliğinde dans etmek, çocuklarınızın peşinde koşturup onlarla oynamak size mutluluk verecek ve zihninizi boşaltmanıza yardımcı olacaktır.

-Zihninizi boşaltın

Meditasyon yapmak için bugünden daha iyi bir zaman yoktur.

Günde 5 dakika bile olsa meditasyon, dünyayı algılamanızda farklılıklar yaratacaktır. Yürüyüşle, rehber aracılığıyla, görselleştirerek ve şarkıyla meditasyon yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

-Sosyalleşin

Sosyalleşmek dediğimizde tabii ki sosyal medyadan bahsetmiyoruz. Arkadaşlarınızı arayıp onların hayatında neler olup bittiğini sormak ve sizin hayatınızdaki tatlı heyecanları onlarla paylaşmak iletişiminizi arttıracaktır. Aile ve dostlarınızla yaşadığınız yakın ilişkiler özellikle yoğun stres altındayken size duygusal destek verecek ve sorunları daha kolay atlatmanıza olanak sağlayacaktır.

Gün sonunda her şeyin üzerinize geldiğini hissettiğinizde, derin bir nefes alın ve sıkıntınız aşması ne kadar zor olursa olsun, minnettar olduğunuz bir şeyi sesli bir şekilde kendinize hatırlatın.

Enerjinizi negatiften pozitife çevirdiğinizde hayat algınız da değişir ve hayatın tadını çıkarmaya başlarsınız.

Ayge Buse GÜNDOĞAN

Yazarlar