Kariyer Ücretsiz koçluk, kariyer danışmanlığı ve mentörlük

Ücretsiz koçluk, kariyer danışmanlığı ve mentörlük

26.04.2016 - 10:27 | Son Güncellenme:

RenaHr’dan meslek hayatına atılmaya hazırlanan gençler için duyarlı bir sosyal sorumluluk projesi: Ücretsiz koçluk, kariyer danışmanlığı ve mentörlük.

Ücretsiz koçluk, kariyer danışmanlığı ve mentörlük

Hayat boyu kazançlı olmak istiyorsanız, sevdiğiniz işi yapın; Başarının anahtarı, yaptığınız işi sevmenizde saklı..

Haberin Devamı

RenaHr, kariyerine yön vermek isteyen idealist gençlere “Ücretsiz Kariyer Koçluğu ve Pratik Mesleki Mentörlük Projesi” ile umut vadeden bir sosyal sorumluluk projesi sunuyor. RenaHr ekibi moderatörlüğünde kar amacı gütmeden başlatılan bu sosyal sorumluluk projesi ile, kariyerlerine yeni adım atan veya yön vermek isteyen öğrenci ve yeni mezun gençler için, koçluk, danışmanlık, mentörlük hizmetleri ücretsiz veriliyor.

Hedefimiz eğitimli, bilgili, bilinçli ve mutlu bir toplum için birlik olmak..

İnsan Kaynakları alanında 15 yılı aşkın tecrübeye sahip olan Berna Gün, bir çok adayın aslında tecrübe eksikliği veya mulakatlarda kendilerini doğru ifade etmekte zorlanmaları gibi sebepler ile, çoğu zaman iş görüşmelerinde elendiklerini ve zaman içinde cesaretlerinin kırılabildiğini anlatıyor. Yine genç adayların Lise ve Üniversitelerde donanımlı eğitimler almalarına rağmen güçlü yanlarının dahi farkında olamadan iş hayatında atıldıklarını ve çoğu zaman iş görüşmelerinde yetkinliklerini göstermekte zor anlar yaşayabildiklerini belirtiyor. Benzer sebepler ile, öğrenci ve yeni mezun gençlerin meslek ve kariyer hayatına hazırlık yapmalarına destek olabilecekleri, farkındalık yaratacabilecekleri bir misyon ile yola çıktıklarını ekliyor.

Haberin Devamı

RenaHr’ın kurucusu Berna Gün, bu Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında; Yeteneklerine uygun kariyer planı ihtiyacı olan, iş görüşmelerine hazırlanmak isteyen, mesleğinde değişim isteyen, başarıyı hedeflerken doğru planlama yapmak isteyen ve benzer soru işaretleri olan adaylarına yol arkadaşı olurken, ayrıca, firmalara daha bilinçli, kararlı adaylar yönlendirip, istihdamada olumlu yönde destek olabilmeyi hedeflediklerini anlatıyor. Ayrıca, proje kapsamında sponsor olan firmalar ve uzman/yöneticiler sayesinde, farkındalığı ve motivasyonu yüksek başarılı bir nesile öncülük etmenin mutluluğunu taşıyan, giderek büyüyen bir ekip ve aile olduklarını aktarıyor.

İlim önce kendini tanımaktır, kendimize olan yolculukta farkındalık yaratalım..

Bir İnsan Kaynakları Danışmanlık şirketi olarak temel konumuz insan ve kariyer. Çoğumuz hayatımızın büyük bölümünü iş ortamlarında geçiriyoruz. Dolayısı ile meslek yaşantımızın doğru planlanması, kişinin mutlu bir yaşam sürdürmesini ve iş-özel hayat dengelerini de doğrudan etkiliyor. Bizlerde, RenaHr kariyer danışmanları ve koçlar olarak, öncelikle temel ihtiyaçları belirledik . Adayların bir öngörüye sahip olabilecekleri, vizyon yaratabilecekleri, profesyonel deneyimlerin ve tecrübelerin paylaşımları ile kişisel gelişimede katkı sağlayacak çalışmaları planladık.

Haberin Devamı

En uygun mesleği seçmenin ve işini severek yapmanın önemini vurgulayan Gün, aldığı insan kaynakları ve koçluk eğitimlerinin yanısıra, metafizik/spiritüel öğretilerini de harmanlayarak, insanın özüne dokunan çalışmalar ve başarma arzusu ile herşeyin mümkün olabileceğini savunuyor. Gün, bir hayalin asla gözardı edilmemesi gerektiğini ve gönül verilen her işte başarının kaçınılmaz olduğunu da sözlerine ekliyor.

RenaHr moderatörlüğünde başlatılan bu proje için Üniversitesiler ile iş ortaklıkları devam ediyor. Üniversitelerin yanı sıra, toplumsal çalışmalara gönüllü destek veren kurumlar, Meslek Uzmanları, Kariyer Koçları ve Mentörlerin katkıları ile gençlerimize olan destek çığ gibi büyüyor.

Haberin Devamı

RenaHr ekibi olarak misyonlarını “İnsana ve Eşsizliğe verdikleri değer” ile tanımlayan Berna Gün, “Her insan eşsiz ve benzersizdir, önemli olan bu benzersizliklerinin farkına varmalarını sağlamak ve kariyer başlangıçlarında da bu bilinç ile bireysel seçimlerini doğru adreslemek, bir inşaatın temellerini sağlam atmak kadar önemli olacaktır.” şeklinde tanımlıyor. Bizler de RenaHr ekibi ile çözüm ortakları ve projeye destek olan tüm sponsor kurum ve ekipleri, bu duyarlı yaklaşımları için yürekten tebrik ediyor, kendilerine bu anlamlı yolculukta başarılar diliyoruz.