Kariyer Yatırım fonları hangileridir? Fon çeşitleri ve yatırımcılar

Yatırım fonları hangileridir? Fon çeşitleri ve yatırımcılar

05.04.2018 - 17:32 | Son Güncellenme:

Piyasadaki yatırım fonları hangileridir? Hangi fon, hangi yatırımcıya uygundur?

Yatırım fonları hangileridir Fon çeşitleri ve yatırımcılar

Hisse senedi fonu

Haberin Devamı

Risk karşılığından daha yüksek kazanç elde etmek isteyen yatırımcılara uygundur. Anapara riske edilmiş olsa da iyi performans gösteren hisse senetleri büyük kazanç getirir.

Sektör fonu

İş sektörlerine yapılan yatırımdır. Ülke ve piyasa genelinden daha fazla artış göstereceği tahmin edilen sektöre yatırım yapılır.

İştirak fonu

Bir grubun ya da şirketin iştirakı olan şirket hisselerinin ülke ve piyasa geneline göre daha çok yükseleceği tahmin edildiğinde iştirak fonu yatırımı yapılır.

Grup fonu

Fon portföyünün en az yüzde 51'lik kısmını sürekli olarak belirli bir topluluğun menkul kıymetlerine yatırma işlemi grup fonudur.

Yabancı menkul kıymetler fonu

Yabancı devlet ve şirketlerin bono tahvilleriyle, dış piyasada işlem gören hisse senetlerine yatırım yapmak isteyen bireysel yatırımcıların tercih ettiği fondur.

Haberin Devamı

Kıymetli madenler fonu

Piyasasının artış göstereceğine inanılan değerli metaller ve madenlere yapılan yatırımdır. Nadir bulunan metal ve maden hisseleri yüksektir.

Altın fonu

Savaş, kriz, buhran ve enflasyon dönemlerinde öne çıkan bir fon türüdür. Altın, yatırım aracı olarak en çok tercih edilen fondur.

Karma fon

Belli başlı yatırım araçlarını kombinleyerek yapılır. "Sepet yaparak" alınan risk her fona eşit miktarda dağıtılır.

Likit fon

Kısa vadeli yatırımcıların tercih ettiği fondur. Riski olmayan, düşük kazançlı bir fon olması ve istediği zaman satılabilmesiyle çok tercih edilir.