Karnabahar graten tarifi

Karnabaharın en güzel hallerinden biri olan karnabahar graten tarifini paylaşıyoruz. Karnabahar yemeğini sevmeyenler bu tarife bayılacak. Peki, karnabahar graten nasıl yapılır?

01.11.2018 Perşembe Güncelleme : 01.11.2018-15:37 Perşembe

Karnabaharı yiyemeyenler bu tarife bayılacak. Karnabahar graten, hafif akşam yemeği isteyenler için mükemmel bir lezzet sunuyor. Evde bulunan kolay malzemeler ile yapabileceğiniz karnabahar graten tarifini mutlaka deneyin. Karnabaharın en güzel hallerinden biri olan karnabahar graten tarifini paylaşıyoruz. Peki, karnabahar graten nasıl yapılır? İşte karnabahar graten tarifi... 

Karnabahar graten

Basit ve hafif bir lezzet arıyorsanız karnabahar graten tarifini deneyebilirsiniz. İşte karnabahar graten için malzemeler... 

Malzemeler;

-1 adet küçük boy karnabahar
-1 adet yumurta
-3 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı sıvı yağ
-Tuz
-Karabiber
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı;

-Karnabaharı diri kalacak şekilde haşlayın.
-Suyunu süzüp fırın tepsisine dizin.
-Ayrı bir kapta yumurta, süt, un, sıvı yağ, tuz ve karabiberi iyice çırpın.
-Bu karışımı karnabaharın üzerine dökün.
-200 derecede önceden ısıtılmış fırına verip 30 dakika pişirin.
-30 dakika sonra fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesini serpin.
-Tekrar fırına verip kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...