Hem sağlıklı hem de lezzetli! Karnabaharlı mantı ve pizza tarifi
Hem sağlıklı hem de lezzetli! Karnabaharlı mantı ve pizza tarifi C vitamini, K vitamini, B6 vitamini, folat, pantotenik asit, potasyum, manganez, magnezyum ve fosfor olmak üzere birçok vitaminin zengin bir kaynağı olan karnabahar, sağlıklı tariflerin vazgeçilmezi. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak, karnabaharla yapabileceğiniz sağlıklı ve lezzetli tarifleri paylaştı.
İstanbul kokan mekan
İstanbul kokan mekan O kadar çok yeni açılan ve farklı konseptlerde kendini tanımlayan marka konuşuluyor ki İstanbul’da; tarihi, yaşanmışlıkları ‘es’ geçiliyor adeta...
21.01.2019 Cadde
Karnabahar ile yapılan yemek tarifleri
Karnabahar ile yapılan yemek tarifleri Kış mevsiminin en çok sevilen lezzetlerinden biri olan karnabahar ile yemek tarifleri arayışına girdiyseniz tam olarak doğru yerdesiniz. Karnabaharın sağlığımıza olan faydalarını dikkate alarak, bu kış sebzesinden enfes lezzette yemekler hazırlayabileceksiniz. İşte karnabahar ile yapılan yemek tarifleri…
Pratik ve besleyici yemekler
Pratik ve besleyici yemekler Gerek yemek hazırlamaya vakti olmayan öğrenciler için gerekse hafta içi işten yorgun argın döndüğünde yemek hazırlamaya fazla vakit harcamak istemeyenler için pratik yemekler oldukça güzel bir seçenektir.
30.04.2018 Gündem
Fırında karnabahar nasıl pişirilir?
Fırında karnabahar nasıl pişirilir? Kış aylarının K ve C vitamini açısından zengin sebzesi karnabahar, Akdeniz bölgesinin doğusunda yetiştirilen faydalı bir sebzedir. Beyaz renkli, çiçeksi bir sebze olan karnabahar çeşitli şekillerde pişirilerek yenilmektedir.
30.04.2018 Gündem
Karnabaharlı yemek tarifleri
Karnabaharlı yemek tarifleri Karnabahar sağlık açısından oldukça faydalı bir sebzedir. İçeriğindeki mineral ve vitaminler sayesinde vücudun her noktasına faydası bulunmaktadır. Karnabaharın sağlık açısından faydaları saymakla bitmezken sizlere karnabaharı sofralarınızdan eksik etmemenizi öneriyoruz. İşte sizler için hazırladığımız farklı karnabahar yemeği tarifleri.
27.04.2018 Gündem
6 Şubat günün menüsü  (Kolay yemek menüsü)
6 Şubat günün menüsü (Kolay yemek menüsü) 6 Şubat günün menüsü her zaman lezzetli ancak yapımı uğraştırıcı olan yemek tarifleri vermediği gibi, çoğunlukla mutfağın en pratik tariflerini sizlere sunmaktadır. 6 Şubat günün menüsü ile de kolay yemek tariflerinden oluşan menümüzü yeniden size sunuyoruz. İşte 6 Şubat günün menüsü…
11 Ocak günün menüsü (Erkek erkeğe yenen yemekler)
11 Ocak günün menüsü (Erkek erkeğe yenen yemekler) 11 Ocak günün menüsünde bugün son derece kolay bir menü seçtik. Erkek erkeğe yenen yemekler. Beylerin bir araya geldiğinde pizza ve patates kızartması dışında yemesini istediğimiz için 11 Ocak günün menüsünü hazırladık. İşte 11 Ocak günün menüsü…
Karnabahar yemek tarifleri
Karnabahar yemek tarifleri Birbirinden lezzetli ve sağlıklı karnabahar yemek tariflerini evde denemek ister misiniz? İşte çok pratik ve faydalı karnabahar yemek tarifleri...
Bugün ne pişirsem? - 8 Nisan günün menüsü
Bugün ne pişirsem? - 8 Nisan günün menüsü 8 Nisan günün akşam yemeği menüsünde sizin için yine oldukça sağlıklı ve leziz tarifler seçtik. Bakalım bugün günün menüsünde hangi yemekler var...
Artık ne pişirseniz yiyecek
Artık ne pişirseniz yiyecek Yeni yıl planlarım arasında oğlumla daha çok yemek yapmak ve değişik tatları birlikte denemek de var. Bu konuda internetin nimetlerinden de faydalanıyorum. “Bugün çocuklara ne pişirsek?” diye düşünen annelerle bu bilgileri paylaşmak istiyorum
8.01.2016 Cumartesi
Sebzeyi sevdirecek tarifler
Sebzeyi sevdirecek tarifler Beslenme ve Diyet Uzmanı Alev Erkan, sebze yemenizi sağlayacak 15 yolu anlattı.
Yeni tatlara açık olsun
Yeni tatlara açık olsun Ben yemek seçen bir anneyim ama oğlumun benim gibi olmasını istemem. Tabii istemediği sürece hiçbir şeyi ona zorla yediremem. Sizin evinizde de yemek seçen bir minik varsa işte tavsiyelerim...
27.02.2015 Cumartesi
İşte mutfaktaki kanser savaşçıları
İşte mutfaktaki kanser savaşçıları Acı biber, lahana, elma, nar, tere ve roka... Hepsi, pazarlarda rahatlıkla bulunan birer kanser savaşçısı. Bitkilerle tedavi, geçen yılın sonunda çıkan yeni bir yönetmelikle yasal tedavi süreçlerine eklendi. ‘Kanser İyileşir’ kitabının yazarı, patoloji ve fitoterapi uzmanı Dr. Elif Güveloğlu’ndan, kanserden koruyan besinlerin listesini aldık
6.02.2015 Gündem
Kanserde doğru beslenme yöntemleri
Kanserde doğru beslenme yöntemleri kanserden korunmak için sağlıklı beslenme yöntemlerinin anlatıldığı ve kanser hastaları için yemek tariflerinin yer aldığı "Sağlıkta ve Kanserde Doğru Beslenme" adlı kitap satışta.
2.12.2007 Genel Sağlık
Her güne başka lezzet
Her güne başka lezzet Tijen İnaltong'un "Her Güne bir Yemek" adlı kitabı, 366 adet yemek tarifinin yanı sıra çeşitli kültürlerden yemek geleneklerini de içeriyor.
14.02.2006 Kültür Sanat
Besinleri yüksek ısıda pişirmeyin
Besinleri yüksek ısıda pişirmeyin Kansere karşı savaşta en önemli kural sık sık, azar azar dengeli beslenmek. Diyet ve beslenme uzmanı Gökçenlere göre besinleri uzun süre yüksek ısıda pişirmek ise kansere davetiye çıkarıyor
6.03.2004 Yaşam
Kanseri yendi beslenmesini yazdı
Kanseri yendi beslenmesini yazdı Dr. Ünsün, kanseri yaşadı ve yendi. Deneyimlerini paylaşmak için bir kitap yazdı. Hangi besin kanseri önlemede etkilidir, tedavi sürecinde neler yenmelidir, anlattı
29.06.2003 Yaşam
Kanseri yendi beslenmesini yazdı
Kanseri yendi beslenmesini yazdı Dr. Ünsün, kanseri yaşadı ve yendi. Deneyimlerini paylaşmak için bir kitap yazdı. Hangi besin kanseri önlemede etkilidir, tedavi sürecinde neler yenmelidir, anlattı
Pişirmeden yiyin hafifleyin!..
Pişirmeden yiyin hafifleyin!.. Pişirmeden yiyin hafifleyin!..
Pirinçli lezzetler
Pirinçli lezzetler Bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Amerikan Pirinci ile Yapılan Yemekler Yarışması" yine iştah açtı. İşte dereceye giren yemekler ve tarifleri... 26 Mart 2000 Pazar günü Amerikan Pirinç Federasyonu ile Lezzet dergisinin işbirliği ve Promedia'nın organizasyonuyla Hilton İstanbul'da gerçekleşen "Amerikan Pirinci ile Yapılan 4. Ekonomik ve Pratik Pirinç Yemekleri" yarışması sonuçlandı. Yarışmacılardan Nezahat Yılmaz "Domatesli Rulo Pilav" ile birinci, Fatma İsmet Yılmaz "Karnabaharlı Tavuklu Çevirme" ile ikinci, Hayriye Acar "Lezzet Bifteği" ile üçüncü seçildi. Hatice Helvacıoğlu ise "Hamsi Pasta" ile dördüncü olup, jüri özel ödülüne layık görüldü. Hamsi Pasta, "Hilton İstanbul Yemeği" de seçilerek, yarışmacısına Hilton'da bir gece konaklama hakkı kazandırdı. TV yapımcısı ve spiker Zeynep Kasımlıoğlu'nun sunuculuğunu yaptığı Türkiye genelindeki yarışmaya ilgi büyüktü. Yurdun dört bir yanından gelen başvuruların titizlikle değerlendirilmesinin ardından finale kalan 10 yarışmacı, Amerikan pirinci ile yaptıkları birbirinden ilginç ve lezzetli yemekler ile kıyasıya mücadele etti. Şehir dışından gelen yarışmacılar, bir gün öncesinden Hilton İstanbul'da misafir edildiler. 26 Mart Pazar sabahı saat 10:30'da otelin mutfağında hazır bulunan yarışmacılar, yemeklerini titizlikle ve büyük bir yardımlaşma içinde hazırladılar. Öğleden sonra yemekler jüri tarafından değerlendirildi. Değerlendirme ekonomiklik, pratiklik, lezzet, görünüş ve yaratıcılık göz önünde bulundurularak yapıldı. Sonuçların açıklanmasının ardından, yarışmacılara ödülleri dağıtıldı. Ödül töreninden sonra verilen resepsiyon ve açık büfe yemekle, yarışma son buldu. Jüride Amerikan Büyükelçiliği Tarım Müsteşarı Susan R. Schayes, Yılmaz Morgül, Pınar Altuğ, Ümit Usta, Pakize Suda, Esra Akkaya, Hilton İstanbul Baş Aşçısı Knud Bundgaard, Lezzet Dergisi Yayın Koordinatörü Gülhan Şahin ve Hisar Genel Müdürü İsmail Erdoğan vardı. İşte yarışmada derece alan ilk üç yemek ve tarifleri... 1. Domatesli Rulo Pilav Malzemeler * 1 su bardağı Amerikan pirinci * 200 gr. doğranmış domates * 3 - 4 adet sivri biber * 1 baş kuru soğan * Zeytinyağı * Tuz Krep için malzemeler * 4 yumurta * 4 çay bardağı un * 4 çay bardağı süt * Tuz Hazırlanışı Pirinç yıkanır ve 2 bardak su ile pişirilir. Krep malzemeleri iyice karıştırılır ve bu karışımdan 8 adet krep hazırlanır. Soğanlar 1 çay bardağı zeytinyağında küçük doğranarak sote edilir. Doğranmış biberler ilave edilir. Ardından doğranmış domatesler eklenir ve karıştırılır. Son olarak tuz ve haşlanmış pirinç katılır, karıştırılır. Krepler yan yana iki tane gelecek şekilde dört sıra dizilir. Domatesli pilav üzerine yayılır. Rulo şeklinde sarılır ve yanları kapatılıp alüminyum folyoya sarılır. 20 dakika fırına verilir. Fırından çıkarılınca, dilimlenip yeşil salata ile servis yapılır. Kreplerin üzerine pilavdan önce kaşar rendesi serpilip üzerine pilav yayılır. 2. Karnabaharlı Tavuklu Çevirme Malzemeler * 2 su bardağı Amerikan pirinci * 1 kg. kadar karnabahar * 1 su bardağı sıvı yağ (kızartma için) * 1 tavuk göğsü (defne yaprağı, maydanoz, havuç, limon suyu ve kuru soğan ile haşlanmış) * 2 çorba kaşığı tereyağı * 3 çorba kaşığı çam fıstığı * 4 su bardağı tavuk suyu * 2 - 3 damla limon suyu * Tuz Hazırlanışı Tavuk göğsü haşlandıktan sonra iri parçalar halinde ayıklanır. Sıvı yağ bir tavada kızdırılır. Önce çam fıstıkları hafif pembeleşinceye kadar kavrulur, sonra karnabaharlar eklenip hafif kızartılır. Tercihen alt kısmı oval olan bir tencerenin içine fıstıklar konur, üzerlerine, sap kısımları yukarı gelecek şekilde karnabaharlar yerleştirilir. Çiçeklerin aralarına tavuk etleri serpiştirilir. En üste de pirinç düzgün bir şekilde yayılır. Tavuk suyu, tuz, 1 - 2 damla limon suyu ve 2 kaşık tereyağı eklenerek kısık ateşte pişirilir. Üzerine havlu örtülür ve 10 - 15 dakika dinlendirilir, sonra ters çevrilerek servis tabağına alınır. Etrafı dereotu, maydanoz ve kırmızı, sarı, yeşil renkli biberler ile süslenerek se
1.04.2000 The Others