Geri Dön

Karnabahar yemeği tarifi

Karnabahar yemeği kış aylarına yavaş yavaş girdiğimiz şu günlerde kolaylığı ve lezzetiyle sofralarımıza kuruluyor. Karnabahar yemeği içindeki bir çok besleyici takviye gıdalar ile sağlığımıza oldukça yararlı bir kaynaktır. Karnabahar bulundurduğu vitamin ve mineraller ile kış aylarında güçsüzleşen bağışıklık sistemimizi onarmaya yardımcı olur. Oldukça sağlıklı, her derde deva karnabahar yemeği tarifi ile akşam yemeklerinizi süsleyin. Karnabahar yemeği tarifi, püf noktaları ve karnabaharın faydalarıyla karnabahar yemeği tarifi haberimizde…

Karnabahar yemeği tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım kilo karnabahar
1 adet orta boy havuç
1 tane orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Göz kararı tuz

Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?

1.adım: Öncelikle orta boy bir tencereye sıvı yağı ekleyin. Küp küp doğradığınız soğanları da karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun.
2.adım: Havuçları halka şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin ve soğanla birlikte harmanlayıp kavurun.
3.adım: Kavrulan malzemelerinize salçayı ilave edip temizleyip ayıkladığınız karnabaharı ekleyin.
4.adım: Malzemelerinizin hepsini harmanlayıp hafif kavurduktan sonra tuzunu ekleyin. Üzerlerini bir parmak geçecek şekilde sıcak su ilave edip kaynamaya bırakın.
5.adım: Karnabaharlar yumuşayınca ocaktan alıp maydanoz veya dereotuyla servis edebilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber