Kars Kars'ta Kiralar El Yakıyor

Kars'ta Kiralar El Yakıyor

25.10.2018 - 10:57 | Son Güncellenme:

.

Karsta Kiralar El Yakıyor

Kars’ta kiralık daire fiyatları el yakıyor. Sobalı evlerin 500 TL’den aşağıya verilmediği kentte bazı bölgelerde ev kiraları bin ile bin 200 TL’yi buluyor.
Kars’ta kiralık daire ve ev fiyatları tavan yaptı. Kiracılarla ev sahipleri arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor. Sıfır dairelerde kira fiyatları 800 ile bin TL arasında değişirken, eski binalarda ise 500 ile 700 TL.
Günden güne yeni binaların yükselmesi, dairelere olan talepte artış olması, kiralık evleri kıymete bindirdi. Kontratlarda çok düşük gösterilen kira bedellerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden vatandaşlar, yetkililerden kiracı ile ev sahibi arasında yapılan kontratların incelenmesini istediler.
Gerekli denetimlerin yapılmadığı Kars’ta kent dışından gelen memurlar ve yabancılar Türkiye’nin en pahalı şehrinin Kars olduğuna dikkat çekerken, 8 ayın kış olduğu kentte, yaşamın çok pahalı olduğunu vurguladılar.
Kars’ta yapılan yüzlerce yeni binaya rağmen kiralık ev bulmakta vatandaşlar zorlanıyor. Kiralık ev bulan vatandaşlarda kira bedeli, yakıt, elektrik, ortak gider ve su parasıyla birlikte aylık bin 500 lirayı gözden çıkarıyor.