Gündem ‘Kartal’ Kerem’in işitme sevinci

‘Kartal’ Kerem’in işitme sevinci

25.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Doğduğunda işitme kaybı tespit edilen küçük Kerem ameliyatlar, rehabilitasyon ve işitme cihazıyla artık sinek vızıltısını bile duyabiliyor. Koyu Beşiktaşlı olan Kerem, yaşıtları gibi yaşamını sürdürüyor.

‘Kartal’ Kerem’in işitme sevinci

Yeni doğan işitme taramasında ‘işitme kaybı’ tespit edilmesinin ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne yönlendirilen Kemal-Rukiye Açıkgöz çiftinin oğlu Kerem, 15 aylıkken ve 5.5 yaşındayken geçirdiği koklear implant ameliyatları ve işitme cihazları sayesinde artık dünyayı yaşıtları gibi duyabiliyor.

Haberin Devamı

Doğum sonrası işitme taramasında ilk testi geçemeyen Kerem’in annesi Rukiye ve babası Kemal Açıkgöz, bebeklerinin ileri seviyede testlerinin yapılması için daha donanımlı bir hastaneye yönlendirildi.

Sıkıntılı bir süreç

4-5 aylıkken işitme eğitime başlayan Kerem, şu anda 6.5 yaşında ilkokul birinci sınıfa gidiyor. Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Kerem, geçirdiği iki ameliyatın ardından kulaklıklarıyla sinek vızıltısını bile duyabiliyor ve hayatını diğer çocuklar gibi sürdürebiliyor.

Baba Kemal Açıkgöz, 40 günlükken Kerem’i Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne götürdüklerini, burada ileri işitme testlerinin yapıldığını anlattı. Testlerin ardından ameliyat edilebilmesi için Kerem’in belli bir sağlık seviyesine gelmesi gerektiğini anlatan Açıkgöz, çocuklarının ilk implant ameliyatının 15 aylıkken, ikincisinin de 5.5 yaşındayken yapıldığını söyledi. Açıkgöz, ameliyatla sonrası rehabilitasyon ve eğitim süreçlerinin sıkıntılı geçtiğini belirtti.

Haberin Devamı

Kerem’in okuma yazmayı öğrendiğini ve sosyal bir çocuk olduğunu anlatan baba Açıkgöz, “Arkadaşlarıyla arası çok iyi. Kullandığı cihazları mıknatıslı olduğu için herhangi bir çarpma durumunda düşebiliyor. Arkadaşları buna özen gösteriyor” dedi.

Açıkgöz, birçok ailenin 2 yaşına kadar çocuğunun duymadığını fark edemediğini belirterek, “Bizim sıfırdan başladığımız duruma onlar 2 yaşında başlıyor ve bu nedenle çocuk geriden geliyor. Bizim üçüncü çocuğumuzda da işitme kaybı var. Kerem’de çok endişelenmiştik, ama artık süreci ve neyle karşılaşacağımızı biliyoruz. Ailelerin içi rahat olsun, doktorların söylediği her şeyi yapsınlar” dedi. l İSTANBUL AA