Kaş Kaldırma Botoksu

Kaş düşüklüğü kadınlarda en sık karşılaşılan estetik problemlerden birisidir. Kaş düşüklüğü problemi yüzde yorgun, çökük, mutsuz ve yaşlı bir görünüme yol açtığı için özellikle kadınlar tarafında en fazla talep edilen estetik uygulamalardan birisi de kaş kaldırma estetiğidir. Yaş alımı, yerçekimi etkisi ve aşırı mimik kullanımı nedeni ile birçok kadının en fazla şikayetçi olduğu bir estetik sorun olan kaş düşüklüğü botoks enjeksiyonu ile başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir.

Botoks enjeksiyonu uygulaması ile kaşın konumu olması gereken haline getirilerek yüz şekli ile daha uyumlu hale getirilir, gözün daha büyük görünmesini sağlayarak daha fazla ön plana çıkarılabilir. Bu estetik operasyon sayesinde yüz daha enerjik, daha genç ve daha güzel bir görünüme kavuşturulabilir. Botoks enjeksiyonu ile kaşın yeniden şekillendirilmesinde ayrıntılı bir hesaplama yapılır. Yüzün genel yapısı, göz şekli ve genel mimik kullanımı dikkate alınarak yapılan altın oran hesaplamaları ile kaşların uç ve orta kısımları yeniden konumlandırılabilmektedir.

Kaşın şekli ve konumu genç görünüm üzerinde çok etkili
Kaş düşüklüğü problemleri non-invaziv yani ameliyatsız teknikler ile olması gerektiği konuma çekilebilmektedir. Botoks ile kaş kaldırma estetiğinin başarılı olması için kaşın olması gerektiğinden daha yukarıya çekilmemesi gerekmektedir. Bu kaş estetiği operasyonunun hedeflenen doğal görünüme ulaşabilmesi için çok önemlidir. Kaşın yeniden konumlandırılmasında yapılacak hatalar yüz ifadesinin büyük oranda değişmesine neden olur. Örneğin kaşların uç kısmının olması gerektiğinden daha yukarıda olması ya da kaşın orta kısmının aşırı derecede yukarıda olması kişide şaşkın ve yapay bir görünüme yol açar. Bu nedenle bu operasyonunun alanında uzman bilgili, tecrübeli ve estetik bakış açısına sahip olması çok önemlidir.

Botoks ile kaş kaldırma estetiği kişinin yaşına, kaştaki düşüklük seviyesine, cilt yapısına, kırışıklıkların seviyesine ve derinliğine göre kişiye özel olarak planlanır. Eğer kişideki kaş düşüklüğü seviyesi cerrahi olmayan teknikler ile tedavi edilemeyecek kadar ileri seviyede ise bu durumda cerrahi tekniklerden birinin kullanılması tavsiye edilir.

Botoks enjeksiyonu ile kaş estetiği nasıl yapılır?
Kaş kaldırma estetiğinin botoks enjeksiyonu yöntemi ile tedavi edilebilmesi için seviyesinin aşırı boyutlarda olmaması gerekir. Botoks enjeksiyonu uygulamasının kişiyi memnun eden bir sonuca ulaşabilmesi için kaşın düşüklük seviyesi çok önemlidir. Sadece bu durumda botoks enjeksiyonu kullanımı tavsiye edilmektedir. Botoks enjeksiyonu ile kaş düşüklüğü estetiği ortalama 15 dakika sürmektedir. Enjeksiyon uygulamasının ardından sonuçların tam olarak görülebilmesi için birkaç günlük bir sürenin geçmesi gerekmektedir. Kaş kaldırma operasyonunda botoks enjeksiyonun etkisi yaklaşık 4 ile 6 ay kadar sürmektedir. Bu sürenin bitiminde yani botoks enjeksiyonunun etkisi geçtiğinde işlemin tekrarlanması gerekir.

Kaş botoksu hakkında size özel bilgi almak için alanında uzman bir estetik cerraha başvurmanız gerekir.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Haberin Devamı

www.guncelozturk.com

Haberin Devamı