Geri Dön

Kaşarlı kuymak tarifi

Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kuymak tarifini sizinle paylaşıyoruz. Bu tarifimizde karadenize özel kolot peyniri ve tel peyniri bulamayanlar, kaşar ile kuymak yapabilirler. Peki kaşarlı kuymak nasıl yapılır? İşte kaşarlı kuymak tarifi....

Kaşarlı kuymak tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-2 tepeleme kaşığı tereyağı

-3 yada 5 tepeleme kaşığı mısır unu

-Tuz

-1 bardak doğranmış kaşar peyniri (İsteğinize göre daha az yada fazla olabilir)

-Kaynar su

Kaşarlı Kuymak Nasıl Yapılır?

-Tereyağını eritin ve mısır unu ilave edin. Burada önemli olan mısır unu, irmik gibi iri çekim olursa daha iyi lezzet alabilirsiniz.

-Mısır ununun kokusu çıkıp, hafif rengi dönene kadar kavurun.

-Yavaş yavaş içerisine kaynar su ilave edin ve sürekli karıştırın.

-Karıştırdıkça gerekli görürseniz su ilave edin.

-Boza gibi daha akışkan bir hal alana kadar su ilave etmeniz gerekiyor.

-Kıvamını isteğinize göre ayarlayın fakat akışkan hali en ideal olanıdır.

-Daha sonra tuz ilave edilip karıştırın.

-Altını kısarak, üstüne yağları çıkana kadar pişirmeye devam edin.

-Bu noktada kuymağın her yerinin göz göz kaynamış olması gerekir.

-Son olarak kaşarlar her yerine denk gelecek şekilde ekleyin fakat hiç karıştırmayın.

-Kaşarları eriyip, yağı üste çıktığında ocağın altını kapatın.

Afiyet olsun...

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar