Geri Dön

Kaşarlı Mantar Tarifi

Hem lezzetli, hem de güzel görüntüsüyle herkesin iştahını kabartacak bir tarif olan kaşarlı mantar ile ortaya pratik bir lezzet çıkarabilirsiniz. Peki, kaşarlı mantar nasıl yapılır? İşte kaşarlı mantar tarifi...

Kaşarlı Mantar Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

15 adet kültür mantarı
Tereyağı
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz

Kaşarlı Mantar Nasıl Yapılır?

Çok kısa bir sürede masalarınızı donatacak bir tarif olan kaşarlı mantar. Kolay yapılışı sayesinde misafirlerinize daha fazla çeşit sunmanızı da sağlayacak. Peki, kaşarlı mantar nasıl yapılır? İşte kaşarlı mantar tarifi... 

1. adım: Mantarları temizleyip kabuklarını soyun, bir fırın kabına yan yana dizin.

2. adım: Üzerlerine tuz serpip mantaların içine birer çay kaşığı kadar tereyağı koyun. 185 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

3. adım: Daha sonra fırından alınıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

Son adım: Peynirlerin üzeri kızarıncaya kadar 10-15 dakika daha fırında beklettikten sonra sıcağıyla servis yapabilirsiniz.

Not: Dilerseniz mantar miktarını arttırabilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber