Dünya Son dakika: Duyurdular! Emri Prens Selman'ın verdiği gün gibi aşikar

Son dakika: Duyurdular! Emri Prens Selman'ın verdiği gün gibi aşikar

20.11.2018 - 15:20 | Son Güncellenme:

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) Kaşıkçı cinayetiyle ilgili raporunu gören ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, cinayette Suudi liderliğinin dahil olduğuna dair çok güçlü fikir birliğinin bulunduğunu ve bunu kimsenin tartışmadığını söyledi. Reuters haber ajansının özel haberine göre, Suudi Arabistan’da kraliyet ailesinin önde gelen bazı isimleri Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a karşı ayağa kalktı.

Son dakika: Duyurdular Emri Prens Selmanın verdiği gün gibi aşikar

ABD Dışişleri Bakanlığı'nda görevli bir yetkili, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde emri Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın verdiğinin "gün gibi aşikar" olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) konuyla ilgili raporunu gören ve adının açıklanmasını istemeyen yetkili, ABC News'a yaptığı açıklamada, cinayette Suudi liderliğinin dahli olduğuna dair çok güçlü fikir birliğinin bulunduğunu, bunu kimsenin tartışmadığını belirtti.

Yetkili, Kaşıkçı'nın ölüm emrini Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın verdiğinin "gün gibi aşikar" olduğu değerlendirmesini yaptı.

Washington Post gazetesinin haberinde, CIA'in, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın verdiği sonucuna ulaştığı iddia edilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, CIA'den henüz brifing almadığını ancak Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve istihbarat yetkilileriyle bu konuyu konuşacağını açıklamıştı.

Haberin Devamı

“Kraliyet ailesi ayağa kalktı”

Reuters haber ajansının özel haberine göre, Suudi Arabistan’da kraliyet ailesinin önde gelen bazı isimleri Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a karşı ayağa kalktı.

Ajansa konuşan üç farklı kaynağa göre, bu isimler 82 yaşındaki Kral’ın küçük kardeşi Prens Ahmed’in adaylığını destekliyor.

Kral Selman’ın hayattaki tek öz kardeşi olan 76 yaşındaki Ahmet bin Abdülaziz’in bazı Batı ülkelerinin de desteğini aldığı ifade ediliyor.