Gündem Kasımpaşalı Trezeguet, Mahmoud Ahmed Ibrahim Hassan kimdir?

Kasımpaşalı Trezeguet, Mahmoud Ahmed Ibrahim Hassan kimdir?

10.05.2018 - 16:55 | Son Güncellenme:

Kasımpaşa'nın en etkili oyuncularından Mahmoud Ahmed Ibrahim Hassan tanınan adıyla Trezeguet kimdir? Daha önce hangi takımlarda oynadı?

Kasımpaşalı Trezeguet, Mahmoud Ahmed Ibrahim Hassan kimdir

1 Ekim 1994 doğumlu olan, asıl ismi Mahmoud Ahmed Ibrahim Hassan olan, bilinen ismiyle Trezeguet, Mısır’ın Kafr El-Sheikh şehrinde dünyaya gelmiştir. Futbol hayatına 12 yaşında ülkesinin gözde futbol takımlarından Al Ahly’nin alt yapısında başlamıştır. Düzenli bir şekilde alt yapılar kategorilerinin hepsinde oynayan ve son olarak 2012/2013 sezonunda 23 yaş altı takımına geldiğinde potansiyeli ciddiye alınan Trezeguet ile profesyonel sözleşme imzalanmıştır.

Haberin Devamı

Profesyonel sözleşme sonrası A takıma yükseltilen Trezeguet’in A takımdaki yerini sağlamlaştırması beklenenden erken olmuştur. Kısa sürede ilk 11 içinde de yerini alan oyuncu Avrupa’nın dikkatini çekmeyi başarmıştır. 2015/2016 sezonunda Belçika’nın en köklü kulüplerinden olan ve ucuz maliyetli genç oyuncuları kadrosuna katıp daha sonra onları Avrupa’nın büyük takımlarına satan takımı Anderlecht ile kiralık olarak anlaşmıştır.

Avrupa’daki ilk yılında çok forma şansı bulamasa da Anderlecht yöneticileri ona yatırım yapmayı uygun görmüşler ve 2016 yılında bonservisini almışlardır. Ancak takım içinde yeterince şans bulamayacağını düşünüp onu Mouscron takımına kiralık olarak göndermişlerdir.

Mouscron takımı onun kariyeri için dönüm noktalarından biri olmuştur. 2016/2017 sezonunda toplam 31 resmi maça çıkan Trezeguet, skor anlamında takımına ciddi katkı vermiştir. Anderlecht yöneticilerinin dikkatini çeken bu performans sonrası onu Avrupa’nın başka bir ligine gönderip biraz daha tecrübelenmesini düşünüp 2017/2018 sezonu için Türkiye Spor Toto Süper Liginin temsilcilerinden Kasımpaşa’ya kiralamışlardır.

Haberin Devamı

Kasımpaşalı yöneticilerin Trezeguet’ ye güveni ve beklentisi üst düzey olması sebebiyle kiralık anlaşmaya satın alma opsiyonu koymuşlar ve sezon sonunda Kasımpaşa isterse 2.000.000 Euro vererek oyuncunun bonservisine sahip olma hakkını elde etmiştir.

2017/2018 İlhan Cavcav Sezonunda Kasımpaşa forması altından beklenenin çok üzerinde bir performans sergileyerek takımın skor yükünü üstlenmiştir. Toplamda 30 resmi maça çıkıp 16 gol 8 asist yapan Trezeguet, kanat oyuncusu olduğu için ciddi anlamda dikkat çekmiştir.

Kasımpaşalı yöneticiler sezon başında kiralık sözleşmeye koyulan satın alma opsiyonunu kullanarak oyuncunun bonservisine sahip olmuşlardır.

İsmi sık sık Avrupa’nın ve ligimizin büyük takımları ile anılan Trezeguet’nin 2 sezondur yaptığı bu sıçrama istikrarı düzenli olarak devam ederse, onu 2-3 sezon içinde çok büyük yerlerde görmek sürpriz olmayacaktır.

Yazarlar