Dünya Katalonya'da binler toplandı

Katalonya'da binler toplandı

22.09.2017 - 14:33 | Son Güncellenme:

İspanya'da Madrid hükümetinin bütün engelleme çabalarına rağmen, Barselona'da binlerce gösterici bağımsızlık referandumu için gösteri yaptı.

Katalonyada binler toplandı

İspanya'nın bir numaralı gündemi haline gelen Katalonya'nın bağımsızlık referandumunda, bugün de sıcak gelişmeler var.

Haberin Devamı

Geceyi Barselona'daki yüksek mahkemenin önündeki parkta uyuyarak geçiren protestocular, gün içinde de kentteki üniversiteyi işgal etti. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde binlerce öğrencinin tarihi üniversite binasının önünde toplandığı görülüyor.

Öğrencilerin paylaştığı bir video kaydında da, "Oy kullanacağız" diye slogan atan çok sayıda öğrenci binadan içeri giriyor.

İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindas, 1 Ekim’deki bağımsızlık referandumunun iptal edilmesi şartıyla Katalonya yetkilileri ile görüşmeye hazır olduğunu belirtmişti. “Katalonya zaten çok fazla özerkliğe sahip, ancak referandumun iptal edilmesi şartıyla finansal özerklik ve diğer konularda yapılacak bir reform hakkında konuşabiliriz” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Öte yandan Katalonya Ekonomi Bakanı Oriol Junqueras, jandarmanın resmi binalarına baskın düzenleyip gözaltı yapması sonrasında referandum koşullarında değişiklikler olabileceğini açıkladı.