Tatil Katar'ı kısa sürede keşfetme imkanı

Katar'ı kısa sürede keşfetme imkanı

26.04.2019 - 09:53 | Son Güncellenme:

Katar Havayolları’nın Sabiha Gökçen, İstanbul, Ankara, Adana, İzmir (23 Mayıs itibariyle), Antalya (24 Mayıs itibariyle) ve Bodrum’dan yapılacak (25 Mayıs itibariyle)her hafta toplam 54 uçuşu Doha’ya kolay ulaşma imkânı sağlıyor.

Katarı kısa sürede keşfetme imkanı

Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından, vizesiz giriş imkânı ile dünyanın en kolay ulaşılabilen sekizinci ülkesi olarak listelenen Katar’ı Stopover molası yaparak tanımak artık çok daha kolay…

Haberin Devamı

Ödüllü Havayolu firmasıyla 160’tan fazla destinasyondan ulaşabileceğiniz başkent Doha’da sizi 5 yıldızlı oteller, ilgi çekici aktiviteler, şık restoranlar bekliyor ve Orta Doğu’nun bu mücevheri çok hızlı bir şekilde bir aktarma şehri olarak da popülerliğe kavuşuyor.

Misafirler Doha’da canlı bir şehrin birinci sınıf restoranlarını, denize sıfır lüks otellerini, ayrıca hareketli Souq Wakif’tan yepyeni Ulusal Katar Müzesi’ne kadar etkileyici kültür merkezlerini keşfedebilirler. Ya da Mayıs ve Haziran aylarında Balina-Köpek Balığı gözetleme, tropikal çalılıklar arasında kano gezisi veya UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve şehre 1,5 saat araç ulaşımı mesafesinde bulunan Zubarah Kalesi gibi yeni rotalara bir gezi gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı

İster 24 saatliğine şehirde bir mola verin isterseniz de Katar Havayolları’nın dünya çapındaki 160 farklı destinasyonuna giderken Edirne büyüklüğündeki bu ülkede bir aktarma molası yapmanın keyfini çıkarın.

Katar’da aktarma yapıp bu ülkeyi kısa süre de olsa dolu dolu yaşamak isteyen misafirler için işte birkaç öneri;

24 Saat…

28 Mart’ta ünlü yıldızların akın ettiği bir açılıştan sonra halkın ziyaretine de açılan Ulusal Katar Müzesi’nde Katar’ın zengin kültürel mirasının içine yolculuğa hazır olun. Ünlü Fransız Mimar Jean Nouvel tarafından tasarlanan müze, şehrin kalbinde konumlanıyor ve Doha Hamad Uluslararası Havaalanı’na arabayla 10 dakikalık kısa bir mesafede bulunuyor. Bir buçuk kilometrelik bir alana yayılmış ve çöl gülünden esinlenen, kenetlenmiş diske benzer dış tasarımıyla dikkat çeken müzenin asıl konsepti Katar halkının yaşamını aktarmak, çöl ve denizin ülkedeki bağlantısını kutlamaktır. Ziyaretçiler müzenin üç ana bölümünde bir yolculuğa çıkabilirler; Başlangıçlar, Katar’da Hayat ve Ulusun İnşası. Her tema 11 özel galeriyle misafirlere sunuluyor.

Pearl-Katar’daki Marina’da rahat bir yemeğin keyfini çıkarın ya da şehrin en elit restoranlarında akşam yemeğine gidin. Katar’ın gurme sektörü gelişmeye devam ediyor ve Doha dünyanın en büyük Nobu Restoranı’na, iki Gordon Ramsey restoranına ve yenilenen Ritz-Carlton otelin içinde bu yılın başında açılan modern STK Salon ve Et Lokantası’na ev sahipliği yapıyor. Geleneksel yemek alternatiflerini, Cornishe’de nefes kesici manzaraya sahip olan Al Mourjan ve Souq Waqif’in kalbinde yer alan ve Orta Doğu mutfağından örnekler ve yöresel Arap Kahvesi sunan Shay Al Shoomos restoranda bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yerel hayatın ve geleneksel mimarinin otantik tadına varmak için Souq Wakif’ın dar sokaklarını gezmekten daha iyi bir yöntem olamaz. Satın almak için sunulan pek çok hazinenin yanı sıra, kafeleri ve yiyecek tezgâhlarıyla canlı pazar alanı izlemeyi seven insanlar için ideal bir sahne sağlıyor. Altın Çarşı ve Şahin Çarşısı da yakındadır ve Kapsamlı Katar Turu yapmak ve Katar Kültürü’nün derinlerine dalmak ve ülkenin adet ve geleneklerini öğrenmek isteyenler bu turlara kayıt yaptırabilirler.

Akşamüstünde denizde rahatlatıcı Katar’a has bir tekne gezisiyle şehrin panoramik görüntüsünün keyfini çıkarın ve Corniche’in uzun yaya güzergâhında bir yürüyüşe çıkmadan önce parıldayan şehir siluetini seyre dalın.

Haberin Devamı

48 Saat…

Macera severler güne, Katar’ın kuzeydoğusunda bulunan Al Thakira çalılıkları ve ormanında kano gezisi yaparak güne başlangıç yapabilirler veya Doha merkezinde bulunan Corniche’de su sporları alternatiflerini değerlendirebilirler.

Çalılıklar ve nehirde bir sabahtan sonra, 2018’de 10. Yıldönümünü kutlayan ve nefes kesen İslam Sanatları Müzesi’ni ziyaretten önce, Doha Gezici Otobüsü’yle bir şehir turu atıp şehri daha yakından tanıyın.

Bu uluslararası meşhur müze koleksiyonu, tarihçeleri 14 yüzyıla dayanan İslam dünyasından en güzel sanat eserlerini ve objeleri barındırıyor ve müze ünlü mimar IM Pei tarafından tasarlandı.

İkinci günde, şehrin dışına, güneye doğru yol alın ve UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Katar’ın kültürel mirası bölgelerden olarak görülen Khor Al Adaid (İç Deniz) doğa olayını görün. İç Deniz, etkileyici doğa olayıdır ve dünyada sadece birkaç yerde görülebilen, denizin çölün kalbine kadar yaklaşması durumudur. Karayolu ile erişim imkânı bulunmayan bu denize ancak 4x4 araçlarla, çölün kum tepeleri aşılarak ulaşılabilir.

Haberin Devamı

İç deniz gezisini kaçırılmayacak bir deneyim olan Çöl Safarisi’yle birleştirin. Safariler, günü bir çöl kampında konaklayarak ve yıldızlar ve ay ışığı altında Bedevi tarzı, lezzetli bir barbekü ile bitirmeden önce deve gezisi ve kum sörfü de denenerek zenginleştirilebilir.

72 Saat…

Banana Island Resort Doha'yı keşfetme zamanı! Şehir merkezinde, Doha'nın hemen kıyısındaki Anantara'nın çarpıcı 5 yıldızlı tesisinde, suyun üzerinde bir villada konaklayın. Özel katamaranlarla erişilebilen bu tesis, sörf ve dalış gibi çeşitli su sporları için mükemmel bir ortam sağlıyor. Aynı zamanda yemyeşil bir botanik bahçesine yayılmış olan tesis, bir bowling salonu ve sinemanın yanı sıra Orta Doğu'daki tek sağlıklı yaşam merkezine de sahiptir.

İkinci gün, Doha limanına geri dönün ve UNESCO listesindeki bir arkeolojik alan olan Al Zubarah Kalesi'ne doğru kuzeyde bir yolculuğa çıkın ya da Shahaniya'da Deve Yarışı'nı görmek için (mevsimsel düzenlenir) batıya ve ardından Zekreet Yarımadası'na gidin. Burada el değmemiş plajlar, rüzgârla oyulmuş kaya şekilleri ve Richard Serra'nın hayranlık uyandıran Doğu-Batı / Batı-Doğu kamusal heykelleri bulunur.

Öğleden sonranızı, 17.000 metrekare alanı kapsayan ve gişe rekorları kıran filmden ilham alan, iç ve dış mekân etkinlikleri sunan dünyanın ilk Angry Birds Tema Parkı’nda geçirin. Angry Birds Dünyası, 20'den fazla sürüş parkuru, kum alanları ve bir trambolin parkı da dâhil pek çok Angry Birds temalı etkinliğe ev sahipliği yapıyor.