Katı Yağsız Poğaça

Merhaba,
Çay yanında çok sevilen poğaçalar genelde katı yağ kullanılarak yapılır.
Aslında ağızda dağılan bu enfes lezzeti sadece sıvı yağ ile de yapabiliriz.
Yıllardır severek yediğimiz bu tarifi denemenizi isterim.
Bonusu da sağlıklı beslenmeniz.:)

MALZEMELER:
2 su bardağı un ( bardak 200 ml.)
2 dolu yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz

İÇİNE: Peynir ve dereotu
ÜZERİNE: 1 Yumurta sarısı, çörek otu

YAPILIŞI:
Derince bir kaba yumurta, yoğurt ve sıvı yağ konur, kaşıkla karıştırılır.
Daha sonra Un ve kabartma tozu eklenir. Sadece unu eklerken 1,5 bardaktan sonrasını hamur gerektikçe ilave edin. Çünkü sert bir hamur olmasın, elinize de yapışmasın.
Minik poğaçalardan 11-12 adet çıkıyor. Önce bu kadar miktar deneyip, severseniz ölçüyü artırabilirsiniz.
Hamurdan aldığınız topları içine peynir ve dereotu koyduktan sonra yuvarlayın. Fırın kağıdı serili tepsiye dizin. Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürülüp, çörek otu konur.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirilir. Üzerleri kızarınca fırından çıkarılır.

Afiyet olsun.

Haberin Devamı