Geri Dön

Kaymaklı pilav tarifi

Her yemeğin yanına yakışan pilavı kaymakla beraber denemeye ne dersiniz? İşte klasik pilav tariflerinin yerini alacak çok lezzetli bir tarif: Kaymaklı pilav tarifi

Kaymaklı pilav tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 tane kabak
1 tane yeşil biber
1 tane kapya biber
1 tane soğan
1 tane havuç
1 tane patlıcan
2 diş sarımsak
2,5 bardak bardağı pilavlık bulgur
2 tane domates
2 çorba kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı biber salçası
4 çorba kaşığı kaymak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
5 bardak tavuk suyu

Kaymaklı Pilav Nasıl Yapılır?

1. Domatesleri rendeleyin

2. Sarımsakları ve soğanları doğrayın.

3. Havucu, kabağı ve biberleri küp şeklinde doğrayın

4. Patlıcanlı alacalı biçimde soyun ve onu da küp şeklinde doğradıktan sonra tuzlu suyun içinde bekletin.

5. Bir tencerede tereyağını eritin

6. Tencerede sarımsak ve soğanı hafifçe kavurun.

7. Suyunu süzdüğünüz patlıcanı, kabak ve biberi de ekleyerek kavurmaya devam edin

8. Kavrulma işlemi bittiğinde tencerenin içine domatesi ve bulguru da ekleyin.

9. Bulguru da kavurduktan sonra biber ve domates salçasıyla beraber baharatları da ekleyerek iyice karıştırın.

10. Tavuk suyunu ilave ederek 15-20 dakika kadar pişirin.

11. Pişen pilavınızın kapağını açmadan bekleyin ki demlensin.

12. Demlendikten sonra kaymağı da ekleyip, iyice karıştırın

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber