Geri Dön

Kazan kebabı tarifi

Urfa yöresine ait olduğu bilinen kazan kebabı tarifini sizinle paylaşıyoruz. Kazan kebabı, karnıyarık yemeğine benzese de, onun gibi yapımı çok uğraştırıcı bir yemek değildir. Yaptığınızda mükemmel bir lezzete bürünen kazan kebabı için malzemeleri hazırlayın. İşte kazan kebabı tarifi.

Kazan kebabı tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-5 patlıcan
-250-300 gr kıyma
-1 kuru soğan
-Tuz, karabiber, puliber, kimyon
-Yarım çay bardağı zeytinyağı
-4-5 yemek kaşığı domates sosu veya 4-5 tane domates
-1 çay kaşığı biber salçası
-Yarım çay bardağı sıcak su

Kazan Kebabı Nasıl Yapılır?

-Kıymayı doğranmış soğan ve baharatlar ile birlikte yoğurun.

-Patlıcanları alacalı soyduktan sonra verev bir şekilde kesikler atın. Ancak patlıcanın bütünlüğünü bozmayın.

-Kıymayı oluşturduğunuz dilimlerin arasında paylaştırın.

-Bir tencereye biraz zeytinyağı koyup hazırladığınız patlıcanları dizin.

-Üzerine 2 diş dilimlenmiş sarımsak, tuz ve doğranmış domates veya domates sosunu dökün.

-Biber salçasını sıcak suda eritip üzerine ilave edin ve üzerini kapatın.

-İlk beş dakika yüksek ateşte sonra en kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirin.

Püf noktası: Bu yemeği patlıcanları kızartarak, veya fırında pişirerek de yapabilirsiniz.

Afiyet olsun..

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber