Kazandibi nasıl yapılır?

Kazandibi, sütlü tatlılar arasında vazgeçilmez bir lezzete sahiptir. Tavuk göğsü tatlısını sevenler, bu tarife bayılacak. Evde kolayca yapabileceğiniz kazandibi tarifini paylaşıyoruz. Peki, kazandibi nasıl yapılır?

02.11.2018 Cuma Güncelleme : 02.11.2018-15:36 Cuma

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, dışarda yediğiniz lezzeti aratmayan kazandibi tarifi paylaşıyoruz. Tavuk göğsü tatlısını andıran kazandibi, özellikle sütlü tatlılar da yanık lezzetini sevenler için mükemmel bir tatlı... Bu tarife isterseniz tavuk parçaları da ekleyebilirsiniz. Fakat biz kazandibi tarifimizde tavuk parçalarına yer vermedik. Peki, kazandibi  nasıl yapılır? İşte kazandibi tarifi... 

Kazandibi nasıl yapılır?

Mükemmel bir kazandibi için öncellikle malzemeleri doğru oranda kullanmak gerekiyor. İşte kazandibi için malzemeler...

Malzemeler: 

-6 su bardağı
-Süt
-3 tepeleme yemek kaşığı
-Pirinç unu
-3 tepeleme yemek kaşığı
-Mısır nişastası
-1 su bardağı
-Toz şeker
-1 yemek kaşığı
-Tereyağı
-3 tatlı kaşığı
-Pudra şekeri
-1 çay kaşığı
-Tarçın

Nasıl Yapılır?

-6 su bardağı süt,  1 su bardağı toz şeker,  3 yemek kaşığı pirinç unu ve 3 yemek kaşığı mısır nişastasını derin bir tencereye alın.

-Karışımı bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın ve kıvam alana kadar pişirin.

-Son olarak tereyağını ekleyip tatlının sıcaklığıyla erimesini sağlayarak karıştırın.

-Yağlanmış bir fırın tepsisinin tüm yüzeyini 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşığı tarçın karışımıyla kaplayın. Üzerine iki kepçe muhallebiyi eşit miktarda yayın.

-Tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı yakın. Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye dökün. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.

-Buzdolabına kaldırıp kıvam alması için soğuttuğunuz tatlıyı, ince uzun dilimlere ayırın ve spatula yardımıyla kıvırarak rulo şeklinde sarın.

Afiyet olsun...