Siyaset Kazanılacak yerler gençlere emanet

Kazanılacak yerler gençlere emanet

20.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti listelerinde seçimin kazanılacağına kesin gözüyle bakılan yerlerde 20-21 yaşlarında gençlerin olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bayrağınızı indirtmeyin, vatanınızı böldürtmeyin. Diğer alanlar gibi siyaseti de boş bırakmayın” dedi.

Kazanılacak yerler gençlere emanet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Beştepe’de gençler ve sporcular ile iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar sonrası konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

19 MAYIS: İstiklalimizin bu sembol gününün, İstikbalimizin teminatı olan siz değerli gençlerimize armağan edilmiş olması, rastgele bir tercih değildir. Milletlerin özgürlük davaları ancak nesilden nesile aktarılabilirse anlamlıdır. Sultan Alparslan Malazgirt’te zafer kazandığında 40’lı yaşlarının başındaydı. Osman Gazi, bir cihan devletine dönüşecek beyliğini kurduğunda 20’li yaşlarındaydı. Sultan Mehmet İstanbul’u fethettiğinde 21 yaşındaydı. Mustafa Kemal 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak bastığında 30’luların sonlarındaydı. Tarihimizde iz bırakan büyük isimlerin önemli bir bölümü genç sayılabilecek yaşlarda bu büyük başarıların elde etmişlerdir.

15 TEMMUZ’DA İŞTE BÖYLE YAPTIK: Merhum Arif Nihat Asya ne güzel söylemiş: Delikanlım işaret aldığın gün atandan, yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan. Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan’dan, Sen ki burçlara bayrak olacak kumaştasın, Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın. 15 Temmuz’da işte böyle yaptık. Milletimizle beraber her kökenden insanlarımızla birlikte yürüdük. Tanklara, toplara, F-16’lara, helikopterlere, silahların namlularına karşı cesaretle yürüdük ve zafere ulaştık.

Haberin Devamı

BİR SONRAKİ SEÇİMLERE HAZIRLAYACAĞIZ: Diğer alanlar gibi siyaseti de boş bırakmayın. Ben şu anda telaştayım sizinle konuşmayı bitirdikten sonra zira listelerimizi hazırlıyoruz. Kılı kırk yaralım diyoruz. Bu listelerimizin içinde şimdi 18-19-20 yaşında gençlerimizde olsun istiyoruz. Ama belki şimdi listelerin başında ilk çeyreğinde çok fazla olmayabilir ama bu bir adımdır. Gençlerimizi bir sonraki seçimlere hazırlamak, Mart’ta yapılacak yerel seçimlere hazırlamak ve bu yerel seçimlerle beraber artık 18-19-20-21-22... Mesela kazanacak yerlerde olan şu an 20-21 yaşlarında olan gençlerimiz de var. Onlar da pırlanta. Mesela dün bir tanesi önümü kesti. Daha lisede okuyor. “Ben de müracaat ettim başkanım” dedi. Hayırlı olsun kızım dedim. Ama bu özgüven bile çok önemli.

NESLİ GENÇLEŞTİRİRSEK BATIYI GEÇERİZ: Türkiye’nin en önemli gücü genç ve nitelikli nüfusudur. Son dönemde nüfus artış hızımızda bir düşme varsa da gençlerimizin kendileri ve gelecek nesil için bu eğilimi yeniden yükselteceklerine inanıyorum. Benim niçin en az 3 çocuk diye tavsiyede bulunduğumu anlıyorsunuz değil mi? Bunun tek sebebi var. En az En az üç çocuk, genç kuşak, genç nesil, buna ihtiyacımız var. Nesli ne kadar gençleştirirsek biz batıyı geçeriz.

Haberin Devamı

SORUMLULUK ÜSTLENİN: İster bir siyasi partinin gençlik kollarında, ister siyasete yön verecek çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşunda aktif olarak, kendi geleceğiniz ve milletimiz için sorumluluk üstlenin ve inisiyatif alın. Biz geçtiğimiz 16 yılda demokrasiden ekonomiye her alanda ülkemizi gençliğimizdeki hayallerimizin peşinden giderek kat ve kat büyütmeyi başardık. Şimdi 2023 hedeflerimize ulaşarak, bugüne dek elde ettiğimiz başarıları taçlandırmak istiyoruz. Sizlere de miras olarak 2053 ve 2071 vizyonlarımızı bırakıyoruz. 2053 ve 2071 biz görmeyeceğiz ama ben inanıyorum ki siz göreceksiniz, siz inşa edeceksiniz.

BEN SİZLERE GÜVENİYORUM: Ekonomide başarının sırrı sadece insandır. İnsan varsa emek, istihdam, yatırım, üretim vardır. İnsan yoksa bunların hiç biri yok. Bu sayılanların hepsi de insanın türevidir. Bundan dolayı genç ve dinamik nüfusa ihtiyacımız var. Gençlerimiz olarak sizler, bizim bıraktığımız yerden devralacağınız Türkiye’yi çok daha ilerilere taşıyacaksınız. Ben sizlere güveniyorum.

Haberin Devamı

SİYASİ İSTİKRAR DÖNEMİNİN ÇOCUKLARISINIZ: Bizlerin babaları çok zor şartlar altında hayat sürdü. Bizim çocukluk ve gençlik yıllarımız da kolay geçmedi. Hem ekonomik zorluklar hem de ardı ardına yaşanan darbeler sebebiyle oldukça sıkıntılar yaşadık. Sizler bir anlamda, geçtiğimiz 16 yıldır kesintisiz süren siyasi istikrar döneminin çocuklarısınız. Buna rağmen sizler de son yıllarda terör eylemlerinden 15 Temmuz darbe girişimine kadar pek çok tarihi olaya şahitlik ettiniz.

VATANINIZI BÖLDÜRTMEYİN: 19 Mayıs’a göre hesaplarsak sadece geçtiğimiz 99 yılın muhasebesi bile bize şu gerçeği gösteriyor; bayrağımızın gönderde özgürce dalgalanabilmesi, ezanlarımızın semalardan eksik olmaması, vatanımıza namahrem eli değmemesi için millet olarak birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlü tutmak zorundayız. Biz işte bunun için tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz. Gerektiğinde canınızı verin ama milletinize halel getirmeyin. Bayrağınızı indirtmeyin, vatanınızı böldürtmeyin, devletinizi yıktırtmayın.

Haberin Devamı

UYANIK OLACAKSINIZ: Coğrafyamızda yaşanan acıları ve trajedileri görüyorsunuz değil mi? Kudüs’te olanları görüyorsunuz değil mi? Güçlü olan ben haklıyım diyor ama öyle değil. Unutmayın gençler haklı olan güçlüdür. Suriye’yi Irak’ı Filistin’i Yemen’i diğer yerleri görüyorsunuz değil mi? Biz Türkiye’yi de bu duruma düşürmek isteyenlere, şimdiye kadar müsaade etmedik. Ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğinizde sizlerin de bu tehditlere ve tehlikelere karşı uyanık olmanız gerekiyor.

‘Sizi kalıplara sokmayacağız’

Erdoğan şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanlığı seçimi için manifestomuzu paylaşmıştık. Bu manifestoda gençliğimize özel bir çağrımız vardı: Gençler siz şahlanışımız ve yükselişimizsiniz. Erdem, irade ve cesaretle Türkiye’yi siz şahlandıracaksınız. Size emretmeyeceğiz, dikte ettirmeyeceğiz, sizi kalıplara sokmak için çalışmayacağız. Sadece sizinle birlikte çalışacağız. Sizinle birlikte yol yürüyeceğiz. Size daha fazla alan açacağız. Doğruyu sizinle beraber tartışıp hayata geçireceğiz. Yanlışları sizinle birlikte tespit edip düzelteceğiz. Ülkemiz sizinle küresel bir güç olacak. İstihdamımız sizinle birlikte yükselecek. Vizyonumuz sizinle genişleyecek. Adalet sizinle yükselecek. Eğitim öğretim sistemimizi sizin beklentilerinizi karşılayacak şekilde geliştireceğiz. Sizlerin hiçbir terör örgütünün, şer odaklarının ağına düşmesine izin vermeyeceğiz. Edindiğiniz bilgi ve birikimlerimi iş hayatına aktarmak için gereken adımları birlikte atacağız.”

‘Ölüm tehditleri Erdoğan’ı yolundan döndüremez’

Bosna Hersek ziyareti öncesi istihbarat örgütlerine ulaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Balkanlar’da bir grup Türk asıllı kişi tarafından suikast yapılabileceği ihbarları, güvenlik birimlerini harekete geçirdi. Konuyla ilgili Twitter’dan açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “Recep Tayyip Erdoğan; Türkiye Cumhurbaşkanıdır, Türk milletinin lideridir, milletin adamıdır, adaletin bekçisidir, mazlumların cesur ve gür sesidir, her daim hakkı tutup kaldırandır, milletine, bayrağına, vatanına ve devletine sevdalıdır, Allah’a ve Resulü’ne aşıktır. Böylesine büyük bir liderden ve dava adamından rahatsız olan ve cumhurbaşkanımızı yok etmek isteyen çevrelerin olduğunu da biliyoruz. Suikast ihbarları, her daim olan ihbarlardır. Recep Tayyip Erdoğan, ölüm tehditlerinden korkacak, yolundan ve davasından dönecek biri değildir” ifadelerini kullandı. l AA