En lezzetli ve doğal keçiboynuzu pekmezi böyle yapılıyor!
Antalya Gazipaşa'da harnup yani keçiboynuzu hasadı başladı. Ağustos ayının ortalarında başlayan hasat, ekim ayının sonuna kadar sürüyor. Pek çok faydası olan keçiboynuzu pekmezini de doğal yöntemler ile üreten Musa Çağlar, işin sırrını paylaştı. "Keçiboynuzu pekmezi nasıl yapılır?" diyenler için kilosu 50 liradan satılan keçiboynuzu pekmezinin tarifi...
Kilosu 10, pekmezi 50 liraya satılan keçiboynuzu Gazipaşalılar için önemli bir geçim kaynağı
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yetişen keçiboynuzu (harnup), kırsalda oturan bölge halkının büyük bölümünün geçim kaynağı olmaya devam ediyor. Pekmezi de yapılan keçiboynuzundan ilçede geçen yıl 1500 ton üretilirken, rekoltenin bu yıl 2 bin ton olması hedefleniyor. Keçiboynuzunun kilosu 8-10 liraya, pekmezi ise kilosu 50 liraya satılıyor.
Fidanlara pekmez verdi, sonuç şaşırttı!
Mersin'in Anamur İlçesi'nde, 3 üniversite bitirdikten sonra iş bulamayan 35 yaşındaki Sabit Toru, alternatif tarıma yönelerek yetiştirdiği fidelere keçiboynuzu pekmezi dökerek erken ürün vermesini sağladı
Fidanlara pekmez verdi, sonuç şaşırttı!
Mersin'in Anamur İlçesi'nde, 3 üniversite bitirdikten sonra iş bulamayan 35 yaşındaki Sabit Toru, alternatif tarıma yönelerek yetiştirdiği fidelere keçiboynuzu pekmezi dökerek erken ürün vermesini sağladı