Geri Dön

Kedidili Tiramisu Tarifi

Tiramisu nasıl yapılır merak ediyorsanız en pratik tarifi sizler için hazırladık. Enfes kahve aroması ile en çok sevilen tatlı çeşitlerinden birisi olan tiramisu nasıl yapılır öğrenerek en hafif ve pratik tarifin sahibi olacaksınız. Biz sizin için kedi dili tiramisu tarifi paylaştık. Peki, kolay tiramisu nasıl yapılır, kedi dili mi yoksa kek mi daha iyi olur merak edenler için en pratik tarifi sizler için derledik. İşte kolay tiramisu tarifi, kedi dili tiramisu yapımı...

Kedidili Tiramisu Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 paket kedidili bisküvi
1 bardaktan fazla su
1,5 yemek kaşığı granül kahve
1,5 yemek kaşığı toz şeker

Kreması için:

2 adet yumurta sarısı
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı buğday nişastası
200 gr. labne peyniri
4 çorba kaşığı toz şeker

Üzeri için:

Kakao

Kedidili Tiramisu Nasıl Yapılır?

Ülkemizde son yılların en popüler tatlarından birisi olan tiramisu İtalyanın en meşhur tatlılarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. Lezzetli kremasıyla kendini diğer tatlılardan farklı kılan tiramisu, üzerine bir de kakao tanecikleri eklendiğinde enfes bir lezzeti ortaya koyuyor. Bu eşsiz lezzeti en basit haliyle birlikte denemek, sevdiklerinizi mutlu etmek istiyorsanız kolay tiramisu nasıl yapılır tarifimize göz atabilir, malzemeleri temin ettikten hemen sonra tatlı tarifine geçebilirsiniz. Kedidili ile birlikte hazırlanan pratik tiramisu tarifimiz için yazımızın devamına göz gezdirmeden geçmeyin. Peki, kedi dili tiramisu nasıl yapılır? İşte kolay tiramisu tarifi, kedi dili tiramisu yapımı... 

 Kedi dili tiramisu nasıl yapılır?

1.adım: Öncelikle kremayı hazırlamakla tarife başlayın. Sütü tencereye boşaltın, yumurtaları ayrı bir yerde çırpın, karışıma ekleyin. Karışıma son olarak un, nişasta ve şekeri de ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin.Göz göz olunca altını kapatın.

2.adım: Kremayı başka bir kaba alın, karıştırarak soğutun. Daha sonra labneyi ekleyin ve çırpmaya devam edin. Mikser kullanımı yapabilirsiniz.

3.adım: Başka bir kabın içine su,kahve ve şekeri ekleyin. Suyun ılık olmasına dikkat etmelisiniz. Kedidillerini bu karışıma batırarak borcama dizin.

4.adım: Borcama dizdiğiniz kedidillerin arasına hazırladığınız kremayı sürün, kedidilleri bitene kadar bu şekilde devam edin.

5.adım: Hazırladığınız tatlıyı bir gece boyunca buzdolabında beklettikten sonra üzerini kakao ile süsleyebilir, servis edebilirsiniz.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber