Sağlıklı Beslenme Kefirin tam zamanı

Kefirin tam zamanı

15.12.2014 - 10:22 | Son Güncellenme:

Kafkaslar'ın gençlik sırrı, uzun ve sağlıklı yaşam iksiri olarak kabul edilen kefir, kış aylarında düşen bağışıklık sisteminin de bir numaralı kalkanı.

Kefirin tam zamanı

İçeriğindeki probiyotikler yani “dost bakteriler” sayesinde vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan kefir, sütün kefir taneleriyle mayalandırılması sonucu elde ediliyor. Doğal bileşiminde bulunan fosfor, potasyum, sodyum, klor, magnezyum gibi mineraller, A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, folik asit gibi vitaminler ve esansiyel amino asitler ile dengeli beslenmede önemli rol oynayan kefir, bağışıklık sisteminin yanı sıra sindirim sistemini de güçlendirmeye destek oluyor.


Tansiyondan kilo kontrolüne pek çok etkisi var

• İçerdiği protein ve kalsiyum sayesinde kilo kontrolüne de yardımcı olan kefir, diyetteki yağların emilimini destekleyerek kolestrolü kontrol altında tutmaya katkıda bulunuyor.

• Yiyeceklerle alınan toksik (zehirli) maddelerin vücuttan atılmasına ve kabızlık, ishal ve bağırsak tahrişleri gibi rahatsızlıkların ortadan kalkmasına destek oluyor.

• Ayrıca yüksek kan basıncının düşmesine ve kalsiyumun bağırsaklardan emilimini artırarak osteoporoz riskinin azalmasına yardımcı oluyor.

Her yaşta, günün her saatinde tüketebilen kefir; içine meyve ya da meyve suyu katılarak tercih edilebileceği gibi yoğurt, peynir, puding ve tatlılarda da kullanılabiliyor.

Yazarlar