Siyaset Kelepçeyi reddetti duruşmaya gelmedi

Kelepçeyi reddetti duruşmaya gelmedi

17.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Milletvekili Berberoğlu, yargılama için kelepçe vurularak adliyeye götürülmek istenmesini protesto ederek duruşmaya gelmedi ve cezaevinden SEGBİS sistemi ile katıldı. Mahkeme Berberoğlu’nun tutukluluğunun devamına karar verdi...

Kelepçeyi reddetti duruşmaya gelmedi

MİT TIR’ları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verdiği iddia edilen tutuklu CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nde yeniden yargılandığı davanın ikinci celsesi dün görüldü. Kapalı olarak görülen duruşmaya, Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan Berberoğlu, yargılama için kelepçe vurularak adliyeye götürülmek istenmesini protesto ederek gelmedi. Yaklaşık 2 saat süren duruşmada Berberberoğlu’nun söz alarak SEGBİS sistemi ile savunma yaptığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Mahkeme, sanık avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre vererek, mevcut delil durumunda herhangi bir değişiklik bulunmadığı gerekçesiyle Berberoğlu’nun tutukluluk halinin devamına hükmetti. Duruşma 13 Şubat 2018 tarihine ertelendi.

‘13 Şubat’ta karar bekliyoruz’

Duruşmanın ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Berberoğlu’nun avukatı Murat Ergün basın mensuplarına açıklama yaptı. Avukat Ergün, “13 Şubat’ta karara çıkacağını değerlendiriyoruz. Bizim görüşümüz dosyaya gelecek olan yeni bilgi ve belgeler doğrultusunda Berberoğlu’nun masumiyetinin ortaya çıkacağı ve o gün de tahliye edileceği yönündedir” dedi.