Geri Dön

Kemik Suyu Çorbası Tarifi

Soğuk havalar yaklaştıkça vücut direncimizi ve bağışıklığımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Bu yüzden içerisinde zengin mineral ve vitamin barındıran sağlıklı besinlerden yararlanmalıyız. Tüm bu özellikleri taşıyan kemik suyu, A ve K vitaminleri açısından oldukça zengindir ve sizi soğuk havalarda yaşayacağınız hastalıklara karşı direnç kazandırır. Özellikle kemik suyu çorbası, içerdiği kalsiyum miktarı ile kemik sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu bakımdan sizi kış aylarına hazırlayacak kemik suyu çorbası tarifi paylaştık. İşte kemik suyu tarifi...

Kemik Suyu Çorbası Tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

6 adet ilikli kemik
2 litre su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Tuz
Pul biber
Nane
Maydanoz

Kemik Suyu Çorbası Nasıl Yapılır?

1. adım: 6 adet ilikli kemiği bir tencereye alın ve üzerine 2 litre su ile tuz ekleyin. 1,5 saat kadar kaynatın.

2. adım: Daha sonra ayrı bir kabın içine 1 yumurta sarısı, 3 yemek kaşığı yoğurdu ekleyin ve karıştırın.

3. adım: Üzerine tuz ve 1 yemek kaşığı unu ekleyin karıştırın ve son olarak arzunuza göre nane ve pul biberi ekleyin.

4. adım: Pişen kemik suyunuzu bir süzgeç yardımıyla tencereye süzün.

5. adım: Hazırladığınız karışım içerisine süzdüğünüz kemik suyundan 2-3 kepçe koyun ve karıştırın.

6. adım: Daha sonra karışımı kemik suyuna yavaş yavaş dökerek karıştırmaya devam edin.

Son adım: Üzerini maydanoz ya da istediğiniz baharatlarla süsleyip, servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber