Cadde ‘Kendimi başkasıyla kıyaslıyorum’

‘Kendimi başkasıyla kıyaslıyorum’

25.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Genç model Sara Von Der Hoek, “Her gün o kadar güzel kızlarla bir araya geliyorum ki… İnsan ister istemez kendini başkalarıyla kıyaslıyor” dedi.

‘Kendimi başkasıyla kıyaslıyorum’

Hollandalı Sara Von der Hoek, Harper’s Bazaar dergisine kapak oldu. Kendisini “Sosyal, hassas ve mutlu” olarak tanımlayan 18 yaşındaki model, kariyerinde emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Haberin Devamı

- Modellik hep hayaliniz miydi, yoksa her şey doğru zamanda doğru yerde olmanızla mı başladı?

14 yaşında Rotterdam sokaklarında keşfedildim. O sıralar modelliğin benim için doğru kariyer seçimi olup olmadığından emin değildim. Zaman geçtikçe moda dünyasına ilgim arttı. 16 yaşındayken VDM Models beni Facebook üzerinden buldu ve ekiple tanıştığım an benim için doğru kişiler olduklarını anladım. Böylece maceram başladı.

- Modellik yapmanın sizin için en güzel yanı nedir?

Büyük bir prodüksüyonun parçası olmak, onur verici. En iyi sonucu almak için herkes elinden geleni yapıyor ve bence bu çok hoş. Bir de tabii müthiş yerlere seyahat etme ve pek çok insanla tanışma fırsatım var.

‘Kendimi başkasıyla kıyaslıyorum’

- Günlük rutininiz nasıldır? Gündüzcü mü yoksa gececi misiniz?

Haberin Devamı

Her ikisi de aslında. Gece geç saatlere kadar uyanık kalmayı severim ama aynı zamanda sabah erken kalkmak da benim için sorun değil. Kalkar kalkmaz duşumu alırım, kıyafetimi seçerim, sonra da muz, yulaf ve koca bir fincan yeşil çaydan oluşan favori kahvaltımı yaparım.

- Egzersiz olarak neler yaparsınız?

Genellikle rutinim boksla başlar. Sonrasındaysa pilates yaparım.

- Görünümünüzle ilgili bir güvensizliğiniz var mı?

Elbette var. Her gün o kadar güzel kızlarla bir araya geliyorum ki… İnsan ister istemez özellikle modellik
sektöründeyse, kendini başkala-rıyla kıyaslamaya başlıyor. Aksi çok zor. Ama vücudumu en iyi şekle getirebilmek için her gün elimden geleni yapıyorum.

- Çalışmadığınız zamanlarda nasıl giyinirsiniz?

Siyah giymeyi seviyorum. Dolabımın yarısı siyah! Çoğunlukla klasik ve sade giyinirim ama havalı kıyafetleri de seviyorum. Bot, favori ayakkabım. Bir sürü paltom var ve kıyafetlerimi tamamlamak için değişik küpeler takmak da hoşuma gidiyor.

‘Kendimi başkasıyla kıyaslıyorum’

- Yemek konusundaki zaafınız nedir?

Kesinlikle çikolata! Keşke her gün yiyebilseydim!

- Yaz için neler planladınız?

Şu an okul fazlasıyla vaktimi alıyor. Sınavlarım var, bir aksilik olmazsa haziranda mezun oluyorum. Yaz tatillerimde her zaman Hollanda’daki bir kampta çocuklarla ilgilenirim. Kamp bitince, ailemle İtalya seyahatine çıkacağız.
Yaz sonunda ise yakın arkadaşlarımla, Lowlands’e gidiyoruz, üç günlük bir müzik festivali var. Yaz için mükemmel bir final!

Haberin Devamı

‘Gelecekte öğretmenlik yapmak isterim’

- Çocukları çok sevdiğinizi ve engelli miniklerle çalıştığınızı duyduk. Okuduğunuz bölüm bununla mı ilgili?

Bu yıl okulda son senem. Yardımcı öğretmen olmak için staj yapıyorum. 8-9 yaş grubu çocuklarla çalışıyorum. Zorlandıkları derslerde yardımcı oluyorum. Miniklerle çalışmayı çok seviyorum ve öğretmenlik gelecekte mutlaka yapmak istediğim bir iş ama bu yıl sınavlardan sonra modellik kariyerime odaklanacağım.

‘Kendimi başkasıyla kıyaslıyorum’