Kendimizi Yeniden Keşfetmek

Büyüyünce ne olmak istiyorsun? Çoçukken hemen hemen bulunduğumuz her ortamda bize yönlendirilen bir sorudur büyüyünce ne olmak, ne yapmak istediğimiz. Her çoçuğun kendine göre hayalleri vardır; kimi doktor olmak ister, kimi futbolcu, kimi ise bir sanatçı. Hayal gücümüz geniştir o zamanlar; ne olmak istersek olabileceğimize, ne istersek yapabileceğimize inaniriz, çünkü ne hayallerimize ulaşmamızı engelleyecek inançlarımız vardır, ne de korkularımız.

Derken zaman geçmeye, biz de büyümeye başlarız... Büyüdükçe çoçukken hayalini kurduğumuz, yapabileceğimize inandığımız ve rüyalarımızı süsleyen bütün hayallerimizden uzaklaşırız. Uzaklaştığımız sadece hayallerimiz değildir aslında, kendimizizdir.

Haberin Devamı

Zaman ilerledikçe hayatın sorumlulukları ile birlikte gelen zorunlulukları yüzünden kim olmak istediğimizi bir kenera bırakır, kim olmalıyım diye düşünmeye başlarız.

Yavaş yavaş karakterimizin bir parçası olmaya başlayan bu düşünce tarzı yüzünden kendimize sınırlar koyarız. Yapmak istediklerimiz önceliklerini yitirir, yerlerine yapmak zorunda olduklarımız gelir.

Zorunluluklar bizi kendi doğamızdan uzaklaştırır ve aslında özümüzde yatan gücümüzü, potansiyelimizi ortaya çıkarabilmemize engel olur.

Fakat, özümüzde olan birşey bizi nasıl yalnız bırakabilir ki?

Kimi zaman şans eseri elimize geçen kitaptan bir paragraf, kimi zaman ise arkadaşımızın tavsiye ettiği filmden bir sahne. İçimizde, derinlerde uzun zamandır bastırılmış, sessiz kalan gücü tetikleyerek uyandırır ve biz, merak etmeye başlarız.

Merak etmek beraberinde sorgulamayı getirir. Sorgulamak ise öğrenmeyi ve ardından keşfetmeyi. Kendimizi keşfettikçe potansiyelimizin limitsiz olduğunu, neler yapabileceğimizi fark ederiz ve yavaş yavaş tekrardan özgürleşiriz. Biz özgürleştikçe düşünce tarzımız değişir. Kendimize ve düşüncelerimize koyduğumuz görünmez sınırlar ortadan kalkar, daha cesur bir şekilde hareket etmeye başlayarak yaratabilme gücümüzü fark ederiz.

Böylece, daha önceden yapabileceğimize inanmadığımız şeylerin aslında potansiyellerimiz dahilinde olduğunu ve hayatımızı istediğimiz zaman, istediğimiz doğrultuda değiştirebileceğimiz gerçeğini anlarız.

Haberin Devamı

Siz siz olun, içinizde kendinize olan inancı söndürmeyin ve unutmayın; hepimiz gerçek kimliğimizi bulma özgürlüğüne sahibiz.