Edirne Keşan'da Sokak Hayvanları İçin Kulübeler Yapıldı

Keşan'da Sokak Hayvanları İçin Kulübeler Yapıldı

16.01.2018 - 18:21 | Son Güncellenme:

.

Keşanda Sokak Hayvanları İçin Kulübeler Yapıldı

EDİRNE (AA) - Keşan ilçesinde, Anafartalar İlkokulu Sosyal Sorumluluk Projesi Geliştirme Ekibi tarafından sokak hayvanları için kulübeler yapıldı.

Haberin Devamı

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, sokak hayvanları için yapılan kulübeleri inceledikten sonra yaptığı açıklamada, okulun 2018 Yılı Stratejik Eylem Planı doğrultusunda, "Onlar da can, onlara sahip çıkalım" projesini hayata geçirdiğini söyledi.

Projeye katkı sunan öğrenci, öğretmen ve velilere teşekkür eden Saz, "Bu projemizin amacı çocukların sokak hayvanlarına olan duygularını güçlendirmektir. Sokakta yaşayan hayvanların kısıtlı yaşam alanlarının olmasına, sahipsiz hayvanlara yaşam hakkı tanınmasına, ülkemizdeki hayvan barınaklarının ihtiyaçlarına dikkat çekiyoruz.

Okul çağındaki çocuklara sokaklarda yaşayan hayvanları korunmaları ve sevgi göstermeleri konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Çocuklarda yardımlaşma ve paylaşma bilincini oluşturmak da bu amaçlarımız içerisindedir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Anafartalar İlkokulu Müdürü Necdet Şen de öğrencilerin örnek bir proje ortaya koyduğunu kaydetti.

Konuşmalarının ardından projeye katılan öğrencilere katılım belgesi verildi ve sokak hayvanları için mama hediye edildi.

Sokak hayvanları için hazırlanan kulübelerin en kısa sürede ilçede çeşitle yerlere konulacağı kaydedildi.