R

Daha kaliteli bir hayat için bu iki noktaya dikkat!

KAYDIR 6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723 Created with sketchtool.

Herkes olduğundan daha kaliteli bir hayat sahip olmak ister. Bu yolda atılacak birçok küçük adım olsa da çok temel iki konu vardır: Uyku kalitenizi yükseltmek ve stres düşürmek. İşte bu iki noktada işinize yarayabilecek bazı tavsiyeleri sizin için derledik.

Uygun fiziki şartları sağlamalısınız

Kalite bir uyku için vücudunuzun bazı fiziksel şartlara ihtiyacı olabilir. Uyuduğunuz mekandaki size uyaracak düzeyde ışık olmamalı ve ortam temiz olmalı. Ayrıca yatağınız ergonomik vücut ağırlığınıza ve vücut yapınıza uygun seçilmiş olmalıdır.

Düzenli ve yeteri kadar uyumalısınız

Bebeklik, çocukluk, yetişkinlik ve yaşlılık dönemlerine göre insanların ihtiyacı olan uyku saati değişir. Normal şartlarda yetişkin insanlar için günlük 7-9 saat arası uyku tavsiye edilen miktardır. Ayrıca gece çok geç saatlerde uyumak veya her akşam/gece çok değişken saatlerde uyumaya çalışmak da uyku kalitenizi etkileyebilir. Gündüz şekerlemelerinin de fazlasının zararlı olabileceği, en fazla 45 dakika – 1 saat civarı gündüz uykusu tercih edilebilir.

Uyku kalitenizi ölçmelisiniz

Kendinizi yorgun veya dinlenmiş hissetmenizin yanı sıra uyku kalitenizi ölçebilirsiniz. Kaliteli uyku için uygun şartları oluşturduktan sonra, uyku kalitenizi bilimsel şekilde ölçüp buna göre iyileştirme yapabilir veya uyguladığınız yöntemin doğru olduğuna karar verip o şekilde uyku düzeninizi korumaya devam edebilirsiniz. Bu noktada yeni nesil akıllı saatler çok işinize yarayabilir. Uykunuzu takip edip hangi tür bilimsel uykuya dahil edileceğiniz tespit etme, uyku sırasında kalp atışlarınızı izleme, nefes alıp vermenizi analiz etme ve uyku puanı verme gibi özellikleri barındırabilir.

Günlük rutinlerinizde hoşunuza gitmeyen şeyler yapmamaya çalışabilirsiniz

Günlük hayatın bir parçası olarak yapılan bazı aktiviteler sizde strese yol açıyorsa bunu hayatınızdan çıkarmaya veya en az indirmeye odaklanmalısınız. Örneğin market alışverişi size strese sokuyorsa veya benzer mekanlarda gerildiğinizi hissediyorsanız bu işi başka birine devredebilir veya internet alışverişi gibi alternatif yollara yönelebilirsiniz.

Mükemmeliyetçi olmaktan vazgeçip, kendinizle bu konuda uzlaşabilirsiniz

Detaylarda boğulmak ve yaptığınız şeyin tam anlamıyla mükemmel olmadığını düşünmek eksiklik ve yetersizlik hissi yaratabilir. Bu da stres seviyenizi artırabilir. Örneğin, evinizde konuk edeceğiniz arkadaşlarınıza en yüksek konforu sunmak için strese girecek kadar çabalamak yerine aslolanın birlikte güzel zaman geçirmek olduğunu düşünüp kendinizi rahatlatabilirsiniz.

Önemli olanın kendiniz olduğunu düşünmelisiniz

Günlük hayatın telaşı içinde sürekli bir yere yetişme veya bir şeyleri yetiştirme çabasının yaratacağı stresten arınmak için sadece kendiniz için bir şeyler yapacağınız zamanlar ve hobiler yaratabilirsiniz. Örneğin, balkon bahçeciliği yapabilir, sevdiğiniz bitkiler, renkleri hoşunuza giden çiçekler yetiştirebilirsiniz.

Stres seviyenizi ölçebilirsiniz

Stres seviyeniz gün içinde veya yaptığınız etkinliğe, hislerinize bağlı olarak değişebileceği ve o stres anında bunu fark edemeyebileceğiniz için teknolojiden faydalanmayı düşünebilirsiniz. Stres seviyenizi anlık olarak ölçen yeni nesil akıllı saatleri kullanarak aslında fark etmediğiniz stres alanlarını tespit edebilir ve kendiniz için bu stresli ortamlardan, davranışlardan uzaklaşmanın yollarını arayabilirsiniz.

Stresten seviyenizi ölçmenizde ve uyku kalitenizi yükseltmede artık profesyonel bir asistanınız var!

Huawei Watch GT 2, barındırdığı TruRelax™ özelliği ile de gün boyu stres seviyenizi ölçer ve solunum eğitimi ile stresinizin azalmasında size destek olur. Ayrıca TruSleep™  2.0 özelliği ile daha iyi dinlenme önerileri sunarken 6 yaygın uyku türünü bilimsel olarak izleyebilir ve teşhis edebilir. Siz uyurken saatiniz kalp atışınızı izler, nefes alıp vermenizi analiz eder ve size bir puan verir.

2 haftayı bulan devrimci pil ömrü ve minimal estetik tasarımı ile Huawei Watch GT 2, hiç kolunuzdan çıkarmak istemeyeceğiniz günlük yaşam asistanınız olacak!

Detaylı bilgi için tıklayın!