R

İş verimliliğinizi arttırmak için

molalarınızı nasıl değerlendirmelisiniz?

_______________________________________

KAYDIR 6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723 Created with sketchtool.

İş hayatında daimi olarak verimliliği sağlamak birçok kişinin çözüm aradığı sorunların başında geliyor. Günlük iş hayatında verimi yükselten bazı uygulamaların başında ise mola anlarını iyi değerlendirebilmek geliyor. Daha başarılı bir iş hayatı için verimli mola anlarını keşfetmenizin birden çok artısı mevcut. İşte sizler için derlediğimiz mola anlarınızı daha farklı kılacak 5 öneri!

İş arkadaşlarınızla kahve için

Gün boyu iş konuştuğunuz arkadaşlarınızı daha yakından tanımak ve sosyalleşmek için en ideal zamanlardır molalar… 10 dakika kahve içmeyle başlayan muhabbetler, yıllarca sürecek dostluklara dönüşebileceği gibi, gerek sektörel gerekse de hayata dair yeni bilgiler edinmenizi sağlayabilir.

Ufak egzersizlerle kendinizi rahatlatın

Gün boyu bilgisayar başında çalışan kişilerin uzun süre hareketsiz kalmaları, pek çok hastalıklara davetiye çıkarabiliyor. Özellikle boyun ve sırt ağrılarını önlemek için gün içinde sadece 10 dakikanızı ayırarak masa başında yapacağınız hareketlerle vücudunuzu esnetebilir ve böylelikle stresinizi de azaltabilirsiniz.

Müzik dinleyin

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre; müzik dinlemek, stresi büyük ölçüde azaltıyor. Çok bunaldığınız bir anda, her şeyi bir kenara bırakın ve sadece 5-10 dakikanızı ayırarak sevdiğiniz bir şarkıya odaklanın. Şarkı bittiğinde stresiniz de büyük oranda azalacağından çok daha verimli çalışmaya devam edebilirsiniz.

Sevdiklerinizi arayın

Sesin rahatlatıcı etkisinden bahsetmişken… Sevdiğiniz birini arayıp hatırını sormak da yapılabileceğiniz bir diğer keyifli alternatif olabilir. Ondan duyacağınız bir güzel cümle ya da haber, günün geri kalanını daha motive bir şekilde geçirmenizi sağlayabilir.

Eğlendirirken bilgilendiren içerikler okuyun

Ne kadar uzman olursanız olun, bazen aynı konuya odaklanmak zorunda olmanız hata yapma riskinizi yükseltebilir. Bir işe aşırı yoğunlaştığınız halde sonuç elde edemiyorsanız; kendinize 5-10 dakika verin ve internette gezinin, eğlenceli içerikler okuyun. Böylelikle hem zihniniz rahatlar hem de yeni bilgiler edinebilirsiniz.