Geri Dön

Kestane şekeri tarifi

Kestane şekeri tarifi, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kışın en çok sevilen tatlı tarifleri arasında yer alır. Kışın bitmiş tükenmiş enerjinize, enerji katmak için evinizde sağlıklı bir şekilde kestane şekeri tarifi hazırlayabilirsiniz. İşte bursa kestane şekerinden hiçbir farklı olmayan kestane şekeri tarifi…

Kestane şekeri tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

• 750 gram kestane
• 1 kg toz şeker
• Limon suyu sıkıştır
• 1 adet kabuk vanilya

Kestane Şekeri Nasıl Yapılır?

1. adım: Keskin bir bıçak ile, tüm kestanelerinin orta kısmından başlayarak üzerine artı işareti gibi bir çizik atın. İlk olarak harlı ateşte kaynatın. Sonrasında ısıyı düşürerek 10 dk daha kaynatın.

2. adım:  Ayrı bir tencerenin içerisine 250 mililitre su ekleyerek, içerisine 500 gr şeker ilave edin. Şekerli su karışımını düşük ısıda eriyinceye kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra içerisine 1 adet çubuk tarçını ilave edin.

3. adım: Kestaneleri kevgir yardımı ile kaynamış suyun içerisinden alın. Dış ve iç kabuğunu iyice ayırarak limonlu suyun içerisine kestaneleri atın.

4. adım: Daha sonra temizlemiş olduğunuz kestaneleri kaynatmış olduğunuz şerbetin içerisine atın. 25 veya 30 dk daha bu şerbetin içerisinde kaynatarak bekletin.

5. adım: Kalan şekeri 150 mililitre suyun içerisine koyarak nihai bir su hazırlayın. Şekeri eritmek için yavaş yavaş ısıtarak kaynatın.

6. adım: Pişirme suyu ile ayrı olarak hazırlamış olduğumuz 150 mililitre suyu birleştirin. Kestanelerle beraber suyu kaynama noktasına getirin ve kaynağı an ocaktan tencereyi alın.

7. adım: Kestaneleri tencerenin içerisinden kevgir yardımıyla alıp, yağlı kâğıt serilmiş bir tepsiye yerleştirin.

8. adım: Kestaneleri 200 derecelik ağzı açık fırında 10 dk boyunca bekletin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

9. adım: Kestaneleri yağlı kağıt veya muffin kağıtlarına sarılı bir şekilde bekletebilirsiniz.

Kestanenin faydaları

1- Kestane, doyurucu özelliğinin yanı sıra beslenmemize katkı sağlayan birçok besin öğesine sahiptir.
Vitamin zengini: Kestane diğer sert kabuklu yemişlerin aksine vitamin ve mineral oranının da yüksek olmasıyla ön plana çıkmaktadır.

2- C vitamini kaynağı: Aynı zamanda yağ oranı düşük olan kestane, başta nişasta ve çeşitli şekerler olmak üzere iyi kalitede sindirilebilen lifler,B1, B2 ve C vitaminlerini de bol miktarda içermektedir.

3- Kansere karşı koruyucu: Güçlü bir anti-oksidan olan kestane, içerdiği flavanoidler sayesinde zararlı serbest radikallere karşı koruma sağlayarak kansere karşı da koruyucu etki göstermektedir.
Demir deposu: Kestane; demir, kalsiyum, magnezyum, mangan, fosfor ve çinko gibi mineraller bakımından da zengin olup çok ta iyi bir potasyum kaynağıdır.

4- Çölyak hastalığına kestane: Kestane aynı zamanda gluten içeriği olmayan bir yemiş olduğundan gluten içermeyen besinlerin hazırlanmasında da kullanılır; dolayısıyla kestane, gluten duyarlılığı, buğday alerjisi ve çölyak hastalığı olanlar için de oldukça uygun bir besindir.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber