Siyaset Kılıçdaroğlu böyle izledi: ‘Milyonların başarısı’

Kılıçdaroğlu böyle izledi: ‘Milyonların başarısı’

18.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nun İl Seçim Kurulu’na gidip mazbatasını almasını, makamında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve diğer kurmaylarıyla birlikte televizyondan takip etti.

Kılıçdaroğlu böyle izledi: ‘Milyonların başarısı’

Özkan, Kılıçdaroğlu’nun mazbata törenini izlerken çekilen fotoğraflarını ve açıklamasını Twitter hesabından paylaştı. Açıklamasında “Büyük bir başarı elde ettik” diyen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok mutluyum, huzurluyum, duyguluyum. Büyük bir başarı elde ettik. Türkiye için, çocuklarımız için, onların geleceği için, demokrasimiz için, hep birlikte huzur içinde yaşamak için. Bu başarı bu topluma hizmet etmek için yola çıkan insanların başarısıdır. Bu başarı bir arada yaşamak isteyen milyonların başarısıdır. Dolayısıyla mutluluğumu ancak böyle anlatabiliyorum. Milletvekili arkadaşlarım, MYK’da görev alan genel başkan yardımcısı arkadaşlarım, grup başkanvekili arkadaşlarım ve CHP’nin tüm personeli gerçekten gecesini gündüzüne katarak çalıştı, emek harcadı. Ve güzel bir sonuç elde ettik. Türkiye’ye hayırlı olsun diyorum.” Kılıçdaroğlu Twitter hesabından da şu mesajı paylaştı: “Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması ile kazanan, 16 milyon İstanbullu oldu. Söz verdiği gibi bundan sonra bütün İstanbul’u kucaklayan bir belediye başkanı olacak, bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Teşekkürler İstanbul.”

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Şehrine bereket ve huzur getirecek, kadim İstanbul için 5 yıl boyunca yorulmadan çalışacağına inandığım, değerli kardeşim Ekrem İmamoğlu’nun Belediye Başkanlığı görevini kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurulduğu şehirden, Türkiye’nin başkentinden selam ve sevgilerimi yolluyorum” ifadelerini kullandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Twitter’dan İmamoğlu’nu ile tokalaşırken çekilen fotoğraflarını paylaşarak tebrik etti.