Siyaset Kılıçdaroğlu, Kadın Partisi ile görüştü

Kılıçdaroğlu, Kadın Partisi ile görüştü

13.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan’daki halk oylamasının ardından başlattığı “hayır” oyu kullanan siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile temas çerçevesinde önceki gün parti genel merkezinde Kadın Partisi heyeti ile görüştü.

Kılıçdaroğlu, Kadın Partisi ile görüştü

Görüşmede, 16 Nisan halk oylamasının ardından yaşanan sürecin yanı sıra CHP’nin Çanakkale’de yapacağını duyurduğu Adalet Kurultayı da gündeme geldi.
Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, önceki gün parti genel merkezinde Kadın Partisi Genel Başkanı Fatma Benal Yazgan’ın başkanlığındaki Kadın Partisi heyetiyle görüştü. Görüşmede CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık da hazır bulundu. Milliyet’in aldığı bilgilere göre görüşmede 16 Nisan halk oylamasının ardından yaşanan gelişmeler, CHP’nin gerçekleştirdiği Adalet Yürüyüşü ve Çanakkale’de gerçekleştireceği Adalet Kurultayı da ele alındı. Görüşmede güncel siyasi gelişmeler de değerlendirildi.
CHP, 16 Nisan halk oylamasında gerçekleşen değişiklikleri gayrimeşru saysa da, Kasım 2019’da yapılması öngörülen genel seçimlere hazırlıklarını da bir yandan sürdürüyor. Kılıçdaroğlu’nun bu çerçevede “hayır” bileşenleriyle gerçekleştirdiği görüşmelerde, ilkesel bazı konuların üzerinden geçildiği ifade ediliyor.
Adayla ilgilenmiyor
Bu çerçevede bir ya da birden fazla aday çıkarılması gibi konularla CHP yönetiminin şu aşamada ilgilenmediği, CHP liderinin gündeminde, “hayır bileşenlerini bir arada tutabilme” ile 2019 seçimlerinde demokratik bir parlamenter sistemi önceleyen yeni bir anayasanın vaadi konularının olduğu belirtiliyor.