Siyaset Kılıçdaroğlu’na SP ve HDP’den ziyaret

Kılıçdaroğlu’na SP ve HDP’den ziyaret

23.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve HDP Eş Genel başkanları Pervin Buldan ile Sezai Temelli ayrı ayrı “geçmiş olsun” ziyaretinde bulundu.

Kılıçdaroğlu’na SP ve HDP’den ziyaret

Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu, CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen ziyaret sonrası ortak açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “Yaşadığım linç girişiminin bütün boyutlarıyla araştırılması, sorgulanması, faillerin yakalanıp adalete teslim edilmesi benim en büyük dileğimdir” dedi. Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarının sorulması üzerine, şunları söyledi: “21. yüzyılın Türkiye’sinde böyle bir olayın yaşanmasından son derece üzgünüm. Hele hele bir şehidin namazının kılınmaması, kılınmasının engellenmesi benim kabul edeceğim bir olay değildir. O nedenle iktidar sahiplerinin üzerine ciddi bir görev düşüyor. Suçlayarak değil, sonuca ulaşarak, failleri bularak ve onları adalete teslim ederek görevlerini yerine getirirlerse ben de bundan mutluluk duyarım.”

Haberin Devamı

Karamollaoğlu da Türkiye’deki siyasi havanın sakinleştirilmesi gerektiğine işaret ederek, “Konuşmalar esnasında suçlayıcı tavırların takınılmasını doğru bulmadığımı söylemek istiyorum. Bir hadise meydana gelmiş, siz o hadiseyi değerlendirip faillerini yakalayıp gerekli işlemleri yapmanız icap ederken, bir taraftan da suçlayıcı ifadelerle konuyu ele alırsanız bu güven duygusunu ister istemez sarsar kanaatindeyim” dedi.

Öte yandan HDP Genel Merkezi tarafından, yapılan yazılı açıklamada da “Demokratik siyasete yönelik saldırı kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin karşısındayız” denildi.