Siyaset Kılıçdaroğlu’ndan ‘bütçe’ eleştirisi: Harç bitti yapı paydos

Kılıçdaroğlu’ndan ‘bütçe’ eleştirisi: Harç bitti yapı paydos

24.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti iktidarının bir grup tefeciye hizmet ettiğini ve Türkiye’yi batağa sürüklediğini savunan Kılıçdaroğlu, “Harç bitti, yapı paydos. Tefecilere teslim oldular ve borç para arıyorlar” dedi

Kılıçdaroğlu’ndan ‘bütçe’ eleştirisi: Harç bitti yapı paydos

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 bütçesini sert sözlerle eleştirirken, “Bu bütçe vatandaşa deli gömleği giydiren bir bütçedir. Bu bütçeyle mücadele etmek CHP’nin namus borcudur. Emeklinin, işçinin, memurun hakkını korumak CHP grubunun namus borcudur. Biz mücadele edeceğiz. O sarayda efuliler içecek, tefecilere hizmet edecek” dedi. Ekonomi yönetimini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Türkiye’yi batağın içine soktular. Harç bitti, yapı paydos. Tefecilere teslim oldular ve borç para arıyorlar” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

SGK’YI NASIL BATIRDIN?: Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir çalışma yaptık. Şunu söyledim. Sizin davanızın takipçisi olmaya kararlıyız, kanun teklifimizi verdik ve bu teklifin parlamentodan geçmesi için her türlü çabayı göstereceğiz. Nokta. Efendim (bütçe) çok açık verirmiş. Sen iktidarsın, açığı engellemek için niye emeklinin aylığını düşürüyorsun? Ortaya çıkardığın açık her yıl artıyor. Çık önce bu millete Sosyal Güvenlik Kurumu’nu (SGK) nasıl batırdığını anlatacaksın. 750 milyarlık açık nereden kaynaklanıyor?

BORÇ ARIYORLAR: Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor. Bütün arkadaşlarımın şu sözleri her ortamda tekrar etmelerini istiyorum. ‘Ak Parti iktidarı; yoksulluk, pahalılık, işsizlik, israf, adaletsiz, tefecilere hizmet eden iktidar demektir.’ Arsaları sattılar, devletin fabrikalarını sattılar. Türkiye Cumhuriyeti devletini batağın içine soktular. Harç bitti, yapı paydos. Şimdi tefecilere teslim oldular ve borç para arıyorlar.

Haberin Devamı

SATACAK BİR ŞEY KALMADI: Tefecilere yuları kaptırdılar. ‘Borç alan emir alır’ diyordu. Emirle iş yapıyorlar. AK Parti; iktidarları döneminde yurt dışındaki tefecilere ödedikleri faiz 158 milyar 135 milyon dolar. 158 milyar dolarla yeni bir Türkiye kurulurdu. Bir de ekonominin yabancılaşması var. 198 milyar 157 milyon dolar kâr götürdüler. Satacak bir şey kalmadı.

YAKAYI KAPTIRDILAR: AK Parti iktidarı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına değil, bir grup tefeciye hizmet eden iktidardır. Beyefendi ne diyordu; ‘24’ünde bu kardeşinize yetkiyi verin ondan sonra faizle nasıl uğraşılır göreceksiniz’ diyordu. Yalan söylemek günahtır, tefeciye 81 milyonu hizmet eder hale getirmek günahtır. Bu işin lamı cimi yok; yakayı tefeciye kaptırmışlar.

NAMUS BORCUMUZ: 2019 bütçesine gelelim. 2018’de yurt içi tefecilere 76 milyar lira faiz ödemesi yapılacak. 2019’da ödenecek faiz yüzde 53.5 artıyor. Yani 76 milyar liradan 117 milyar 300 milyon liraya çıkacak. Sarayın bütçesi ne? Sarayın bütçesi yüzde 233 oranında artıyor. 854 milyon lira olan bütçe 2 milyar 800 milyon liraya çıkacak. Bu bütçe vatandaşa deli gömleği giydiren bir bütçedir. Bu bütçeyle mücadele etmek CHP’nin namus borcudur. Emeklinin, işçinin, memurun, öğretmenin, çiftçinin hakkını korumak CHP grubunun namus borcudur. Biz mücadele edeceğiz. O sarayda efuliler içecek. Yazlık sarayında, kışlık sarayında oturacak dönüp tefecilere hizmet edecek. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde tefecilere hizmet eden iktidarın yolu halkın oylarıyla gitmesidir.

Haberin Devamı

‘Beyefendi hâlâ kandırılıyor’

Üniversiteler bizim gözbebeğimiz. Tek adam rejiminde üniversiteler bilgi üretemez noktaya geldi. 13 Ekim’de ne söylüyor; ‘Türk üniversiteleri tarihlerin en özgür, en güçlü dönemlerini yaşıyor’ diyor. Tam mizah konusu. Zaytung haberi değil, Erdoğan’ın sözleri. 19 Ekim’de bu kez tam tersini söylüyor; ‘Türkiye’nin nasıl oluyor da dünyanın en büyük 500 üniversitesi arasında esamesi okunmuyor. Demek ki bir şeyleri kaybettik.’ Beyefendi siz hala kandırılıyorsunuz farkında mısınız? FETÖ kandırdı, PKK kandırdı, herkes kandırdı. Keşke bir şey yanlış yapsa, yaptığın her şey yanlıştı. Cezaevlerinde akademisyenler varsa, pasaportuna el konulan akademisyenler varsa, sen dünyanın hangi ülkesinde benim ülkemde üniversiteler özerktir diyeceksin.

Haberin Devamı

ANNELERE SESLENDİ: Annelere seslenmek istiyorum; sen çocuğunu üniversiteye gönderiyorsun senden daha iyi yaşasın diye. Hangi anne çocuğunu üniversiteye temizlik yapsın diye gönderir? Senin çocuğunu temizlik işlerine mahkum edenlere oy verme kardeşim.