Siyaset Kılıçdaroğlu’ndan ‘Kürt sorunu’ mesajları... 'Silahla hiçbir şey elde edilemez'

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Kürt sorunu’ mesajları... 'Silahla hiçbir şey elde edilemez'

27.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Doğu ve Güneydoğulu kanaat önderleriyle iftarda buluşan CHP lideri, güven ortamı için silahın ortadan kalkması gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, çözüm tartışmalarının kapalı kapılar ardında değil, Meclis’te yapılması gerektiğini tekrarladı

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Kürt sorunu’ mesajları... Silahla hiçbir şey elde edilemez

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Bugüne kadar Kürt sorunu ile ilgili yapılan her şey kapalı kapılar arkasında oldu. Biz buna karşıyız. Çözüm tartışmaları yapılmalı. Tartışmaların zemini TBMM olmalı. Bütün bunların olabilmesi için güven ortamı sağlanması ve silahın ortadan kalkması gerekiyor. Silahla hiç bir şey elde edilemez” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, önceki gün İstanbul Üsküdar’da, Bingöl ağırlıklı olmak üzere Doğu ve Güneydoğulu kanaat önderleriyle basına kapalı gerçekleşen iftar programında bir araya geldi. Hakkı Savunanlar Platformu tarafından düzenlendiği belirtilen programa; İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Milletvekilleri; Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu ve Mehmet Bekaroğlu ile İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

İftarın ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu’nun, önceki dönemde özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki bazı belediyelere kayyum atandığının anımsatılması üzerine, “Şimdi yeniden kayyum atama hazırlığındalar. Buna dair duyumlarımız var. Bu asla kabul edilemez” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun, CHP’nin “Türkiye’nin 5 temel sorunu” olarak sıraladığı başlıklardan birinin “toplumsal barış” olduğunu vurgulayarak, şu mesajları verdiği aktarıldı:

“Biz sosyal demokrat bir partiyiz, cumhuriyetçiyiz. Cumhuriyetin temeli eşit yurttaşlıktır. Ama bu lafla olmuyor. Eşit yurttaşlık somut, objektif imkanlarla donatılmalıdır. Bu, insanların kendi kimlikleri ile kendilerini ifade edebileceği siyasal ve toplumsal ortamı yaratarak çözülür. Eşit yurttaşlık böyle olur. Ama bütün bunların olabilmesi için güven ortamı sağlanması ve bir an önce silahın ortadan kalkması gerekiyor. Silahla hiç bir şey elde edilemez. Yaşanan terör ve şiddet bölgeyi, bölge insanını tahrip ediyor. Bir an önce çözüme kavuşmalı. Bu güne kadar Kürt sorunu ile ilgili yapılan her şey kapalı kapılar arkasında oldu. Biz buna karşıyız. Çözüm tartışmaları şeffaf yapılmalı. En önemlisi de bu tartışmaların zemini TBMM olmalı.”