Tatil Kilimanjaro’da mevsim lezzetleri

Kilimanjaro’da mevsim lezzetleri

20.06.2018 - 17:27 | Son Güncellenme:

Sade ve akılda kalan yiyecekleri ile bomontiada’ya farklı bir yaklaşım getiren Kilimanjaro, yerel tatlara yer veren menüsünü mevsim malzemeleriyle yeniledi.

Kilimanjaro’da mevsim lezzetleri

Rafine bir tat deneyimi sunan oğlak burger, çıtır tandır, isli kuru et ve isli uskumru gibi yeni lezzetler Kilimanjaro müdavimlerinin favorileri arasında yer almaya aday…

Haberin Devamı

Mekânın doğallıktan ve sadelikten ilham alan mutfağında, taze ve mevsiminde ürünlerle hazırlanan başlangıç lezzetlerinden Ege otları çorbası; ısırgan otu, hardal otu, Arap saçı, yine Kilimanjaro’da hazırlanan şevketi bostan turşusu, acı yağ ve çörek otu ile sunuluyor.

Mekana Özgü Sıcak Tabaklar

Yaz menüsünün sıcak seçenekleri arasında öne çıkan oğlak burger, 4 saat kısık ateşte pişirilen bütün oğlağın didiklenerek islenmesiyle hazırlanıyor. Karamelize soğan ve tohumlu sos eşliğinde servis ediliyor. Önce meşe ağacından talaş ile islenip ardından açık havada kurutulan isli kuru et ve isli uskumru da menünün favori tatları arasında yer alıyor. Açıldığı günden bu yana menüde bulunan ve mekanla özdeşleşen;kısık ateşte uzun süre pişen kuzu tandır ve elmalı fesleğenli bademli firik pilavı eşliğinde sunulan çıtır tandır ise yaz menüsünde de iddiasını koruyor.

Haberin Devamı

Serin ve Taze Salata Alternatifleri

Mevsime özeltaze malzemelerle hazırlanan yaz menüsünün salataları arasında, Trakya keçi peynirli salata, İzmir Urla’dan gelen enginar kalbi ve Kilimanjaro’nun kendi yapımı ançüez ile hazırlanan çiğ enginar salatası, yeşil ve kırmızı erikli rezene salatası, Kastamonu’dan gelen ve elle toplanan organik siyez bulguruyla yapılan siyez salatası yer alıyor.

Hafif ve Eşlikçi Tatlar

Kilimanjaro’nun yenilenen yaz menüsü, yöresel ürünlerle hazırlanan eşlikçileriyle de özgün alternatifler sunuyor. Fransız mutfağına has pişirme tekniğiyle yemyeşil ve dipdiri kalacak şekilde kısık ateşte pişirilen, Aydın çam fıstığı ve İzmir tulumu ile servis edilen zeytinyağlı bezelye, hafif lezzetleri tercih edenleri bekliyor.

Hatay’dan gelen tahin, zeytin, nar ekşisini tam kıvamda bir araya getiren ve mekanla özdeşleşen humus’un yanı sıra Kilimanjaro’nun kendi yapımı acıbadem sütüyle hazırlanarak çağla badem, file badem, acıbadem olmak üzere üç farklı bademle servis edilen acıbadem muhallebi, menünün diğer yaz lezzetleri arasında yer alıyor.