Sağlıklı Beslenme Kilo almanın yolları

Kilo almanın yolları

12.03.2018 - 14:16 | Son Güncellenme:

Her ne kadar zayıflık kadınların sürekli arzu ettiği bir şey de olsa çok zayıflıktan şikâyet edenler de vardır. Zayıflık metabolizma hızından kaynaklanabileceği gibi tiroit bezlerinin hızlı çalışmasından da kaynaklanabilir. Doktora göründüyseniz sağlığınız yerindeyse işte size kilo aldıracak, vücut direncinizi yükseltecek birkaç ipucu...

Kilo almanın yolları

Kahvaltınızda çay içmeyin

Haberin Devamı

Çay ve kafeinle güne başlamayın. Taze sıkılmış meyve suyu ya da sebze suyuyla güne daha enerjik başlayabilirsiniz. Aynı zamanda meyve suları yüksek vitamin içeriğiyle bağışıklık sisteminizi güçlendirirken gün içindeki hareketle ve stresle daha kolay baş edeceksiniz; sağlıklı yollarla da kilo alabileceksiniz.

Kuru meyveleri cebinizden eksik etmeyin

Gün içerisinde sürekli hareket halinde olmanız enerji kaybıyla birlikte sizi yorgun düşürebilir. Kalori değeri yüksek olan kuru meyveler mineral ve vitamin deposudur. Lifli yapısı sayesinde sindirim sistemine yardımcı olan kuru meyveleri çantanızdan, çekmecenizden ve dolabınızdan eksik etmeyin.

Sütlü tatlılara sofranızda yer açın

Ara öğünlerde sütlü tatlı tüketmeniz gün içinde harcadığınız enerjiyi geri kazanmanızı sağlarken keyfinizi de yerine getirecek. Sütlü tatlılar protein ve kalsiyum açısından zengin besinlerdir. Üstlerine fındık, ceviz, fıstık koyarak enerji seviyesini yükseltebilir, kendinize gün içinde minik ziyafetler verebilirsiniz. Bu sayede kilo almaya da başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yemeğe güzel bir başlangıç

Brokolinin faydaları son dönemde çok konuşuluyor. İçinde A, B, C ve E vitaminleri bulunan brokoli, vücut direncinizi arttıracak aynı zamanda kilo almanıza yardım edecektir.

Malzemeler

•2 bardak süt
•2 yemek kaşığı un
•2 yemek kaşığı margarin (erimiş)
•1 çay kaşığı tuz
•Birkaç tutam brokoli
•1 diş sarımsak
•İstediğinize göre başka sebzeler (patates, bezelye, havuç vs.)

Çok sağlıklı ve aynı zamanda hazırlanışı çok kolay bu tarif için; tüm malzemeleri mikserde karıştırın. Ardından bu karışımı tencereye koyun ve çorba kıvamını alana kadar hafif ateşte karıştırın. Kıvamını aldıktan sonra üstüne zevkinize göre baharat ekleyebilirsiniz.

Uyumadan önce keçi sütü için

Uykuya dalmadan önce bir bardak keçi sütünün içine koyacağınız pekmez veya bal sizin rahat bir uyku çekmenizi sağlarken aynı zamanda vereceği enerji ile kilo almanızı da sağlayacaktır.

Yazarlar