Dünya Kim, Papa’yı da davet etmek istiyor

Kim, Papa’yı da davet etmek istiyor

10.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelen ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile ülkesinde görüşen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un, uluslararası diplomasi atağı sürüyor.

Kim, Papa’yı da davet etmek istiyor

Kim’in, bu kez de Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus’u ülkesine davet etmeyi istediği bildirildi. Güney Kore Devlet Başkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada, Kim’in geçen ayki zirve görüşmesi sırasında, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in’e “Papanın ülkesini ziyaret etmesini sevinçle karşılayacaklarını” söylediği belirtildi. Açıklamada, Devlet Başkanı Moon’un, Kim’in bu dileğini 18 Ekim’de Vatikan’a yapacağı ziyarette Papa’ya ileteceği ifade edildi.

Haberin Devamı

Kuzey Kore lideri, son bir yıl içinde ülkesinin nükleer programı ve uzun menzilli balistik füze denemeleri nedeniyle karşılaştığı uluslararası ekonomik ambargo, diplomatik baskı ve yaptırımları hafifletmek amacıyla diplomatik çabalara hız verdi. Kim, Güney Kore ve ABD ile devlet başkanı düzeyinde görüşmeler gerçekleştirirken, bu görüşmelerde muhataplarına nükleer programına son vermeyi taahhüt etti.