Dünya ‘Kim, zirve için yalvardı’

‘Kim, zirve için yalvardı’

08.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump’ın avukatlarından Rudy Giuliani, Trump’ın zirveyi iptal etme kararı üzerine Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un, toplantının gerçekleşmesi için yalvardığını öne sürdü.

‘Kim, zirve için yalvardı’

New York eski Belediye Başkanı Giuliani, İsrail’de katıldığı bir konferansta yaptığı konuşmada, Kuzey Kore’nin, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’e yönelik hakaret içerikli açıklaması ve nükleer savaş tehdidi sonrasında Trump’ın, zirveyi iptal etmekten başka seçeneği kalmadığını savundu. Giuliani, Washington yönetiminin bu katı tutumunun, Kuzey Kore lideri Kim’i tavrını yumuşatmaya zorladığını ifade ederek, “Kim Jong-un, dizlerinin üzerine çökerek bunun (zirve) için yalvardı” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Oda parası sorunu!

Öte yandan Trump ile Kim arasında Singapur’da yapılacak zirve sırasında Kore liderinin lüks “Fullerton Hotel”de kalmak istediği, ancak ülkesinin zor durumda olması nedeniyle faturayı kimin ödeyeceği konusunda soru işaretleri bulunduğu belirtiliyor. Zirve için hazırlıkları yürüten ABD’li yetkililerin, bu konuda Kuzey Kore liderini “incitmeyecek” bir çözüm aradıkları kaydedilirken, masrafların otel masraflarının Singapur hükümetince de karşılanabileceği öne sürülüyor. Söz konusu oteldeki “başkanlık suiti”nin gecelik fiyatının 6 bin dolar olduğu gelen bilgiler arasında.

‘Kim, zirve için yalvardı’

Kim’in kalmak istediği lüks “Fullerton Hotel”de faturayı kimin ödeyeceği merak ediliyor.

İlginç sığınma başvurusu!

Haberin Devamı

Güney Kore’nin başkenti Seul’de bir kişi otomobiliyle kasten ABD Büyükelçiliği’nin kapısına çarptı. Sürücünün “Yardım edin. Ülkeden ayrılıp ABD’ye gitmek istiyorum” dediği belirtildi. Yonhap haber ajansının aktardığına göre Güney Kore hükmetinde çalıştığını öne süren sürücü gözaltına alındı. Habere göre sürücü polislere “Kuzey Kore ile ilgili anlatacaklarım var” dedi ve ‘ABD’ye sığınmak istediğini’ söyledi.