Siyaset Kimin eli kimin cebinde belli değil

Kimin eli kimin cebinde belli değil

21.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, Afrin ve İdlib’e yönelik bir operasyon yapılıp yapılmayacağına ilişkin, “Burada kimin eli kimin cebinde belli değil. Ciddi bir istikrarsızlık var. Bunun bedelini de orada yaşayan masum insanlar ödüyor, bir de Türkiye” dedi.

Kimin eli  kimin cebinde  belli değil

Yıldırım, önceki gece Singapur’a hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi, gazetecilerin sorularını cevapladı.
‘Kaynayan kazan’
Bir gazetecinin “Diyanet İşleri Başkanlığı’na kim atanacak?” sorusuna Yıldırım, “Aday var mı? Atanınca herkes öğrenecek” yanıtını verdi.
“Afrin’e ve İdlib’e yönelik operasyon yapılacak mı?” sorusu üzerine ise Yıldırım, şunları kaydetti:
“Buralar kaynayan kazan gibi. Burada kimin eli kimin cebinde belli değil. Terör örgütleri maalesef her birisi diğerinden iktidarı devralıyor ve ciddi bir istikrarsızlık var. Bunun bedelini de orada yaşayan masum insanlar ödüyor, bir de Türkiye. Türkiye buraya komşu olduğu için terör tehdidi sürekli mevcut. Bu sabah 5 DEAŞ örgüt mensubu sınırı izinsiz geçmek isterken yakalanarak etkisiz hale getirildi. Kontrol altına alındı.”
‘Kalıcı barış için’
Türkiye’nin, ülkenin sınır güvenliği bakımından, milletin can ve mal güvenliği bakımından var olan tehdit ister içerde, ister dışarıda olsun gereken cevabı vereceğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:
“İran, Rusya veya diğer ülkelerin askeri personelinin genelkurmay başkanlarının veya üst düzey siyasetçilerin gelip gitmesi gayet normal. Çünkü Suriye’de kalıcı barış sağlanması için müşterek bir çalışma var. Bir Astana süreci var. Ayrıca koalisyon güçleriyle çalışmalarımız var. Amaç sağlanan geçici ateşkesin kalıcı hale getirilmesi ve Suriye için nihai barış sürecinin sağlanması. Buna yönelik teklif ve çabalar var. Bunlar gelip Türkiye ile istişare ediyorlar, olay bundan ibaret.”