Siyaset ‘Kimse Türkiye’ye rota tayin edemez’

‘Kimse Türkiye’ye rota tayin edemez’

18.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD’de görülen Hakan Atilla davasına ilişkin “Kumpas davalarla kimse Türkiye’yi dize getiremez ve Türkiye’ye rota tayin edemez” dedi.

‘Kimse Türkiye’ye rota tayin edemez’

Bozdağ, twitter’dan yaptığı açıklamada eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla hakkında kurgu bir yargılamayla 32 ay hapis cezası verdiğini belirtti. Bozdağ, “Mahkeme, hukuku çiğnedi, adil yargılama yapmadı, önceden belirlenmiş kararı ilan için zorunlu usulü tamamladı. Zira ortada işlenmiş bir suç yok, suç işlemiş bir kişi yok, hukuka uygun delil hiç yok, adil bir yargılama yok, bağımsız bir mahkeme yok. Ama ortada CIA, FBI, FETÖ, ABD yargısı eliyle senaryolaştırılmış ve sahnelenmiş bir oyun var” görüşünü kaydetti.

Haberin Devamı

‘Savcı FETÖ gözdesi’

Bozdağ, davanın Türkiye’de ve ABD’de FETÖ, CIA, FBI ve ABD yargısı arasındaki iş birliğinin de somut ispatı olduğuna dikkati çekerek “Soruşturmayı başlatan savcı FETÖ gözdesi. Davanın hakimi, 17/25 Aralık sürecine destek için Mayıs 2014’te FETÖ’cülerin Türkiye’de ağırladığı ve konuşturduğu kişi. Deliller, hukuka aykırı elde edilmiş; üretilmiş/sahte ya da çalıntı” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: “FETÖ’nün hazırladığı iddianamelerden yola çıkılarak New York’ta FETÖ motifli bir dava açıldı. FETÖ’ye yakın hakim ve savcılar bunu başlattı. Jüri niye karar vermekte zorlandı? Kimler baskı yaptı? Çünkü ortada bir delil yok. Zaten Rıza Sarraf’ın da Hakan Attila ile ilgili hiçbir suçlaması olmadı. 32 aya sevinmek doğru değil bana göre. Suçsuz bir insana 32 ay ceza vermek de hukuka aykırıdır.”

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: “Amerikalı savcı ve hâkimlerin, eylem ve söylemleriyle tarafsızlık görüntüsünü en baştan yitirdiği bu dava, FETÖ’nün etki ve yönlendirmesiyle Türkiye’de yarım kalmış bir operasyonu ABD’de tamamlama çabasından başka bir şey değildi. Amerikan hukuk sisteminin böyle bir tertibe alet edilmesini büyük bir ibretle izledik. Daha önce de söylediğimiz gibi hukuki olma vasfını çoktan yitirmiş bu sürecin bizim için hiç bir kıymeti ve sonucu yoktur.”

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: Gülerek izliyoruz. Bu kadar komik bir dava olamaz. ‘Enteresan’ da diyemiyorum. Başından itibaren FETÖ’cü çetenin kumpası içerisinde yapılmış olan siyasi bir dava olduğundan hiç şüphe yok. Davanın seyri bir sürü komikliklerle dolu. Kararın, hukukla insafla vicdanla alakası yok. Bu karar, bizim açımızdan yok hükmündedir.