Geri Dön

Kiraz suyu tarifi

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden kiraz hem sağlıklı hem lezzetli. Kiraz suyu da en az meyvenin kendisi kadar faydalı. Kiraz sevenler için kiraz suyu tarifi de oldukça merak edilen bir tarif. Hem yapımı çok kolay, hem sağlıklı… Yaz sıcaklarında siz de kiraz suyu ile serinleyin. İşte kiraz suyu tarifi:

Kiraz suyu tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 büyük kâse çekirdekleri çıkarılmış kiraz
1 su bardağı şeker
5 litre su

Kiraz Suyu Nasıl Yapılır?

Kirazı çekirdeklerinden ayıklayıp, büyük bir tencereye alalım. 2 litre su ilave edip kaynatalım.

Kaynattıktan sonra altını kapatarak meyvelerimiz yumuşayana kadar bekleyelim.

Blenderi tenceremizin içine alarak karıştıralım. Ardından 3 litre suyu ve 1 su bardağı şekeri de ilave edelim.

Kaynadıktan sonra altını kapatalım. Bu sırada üzerinde biriken köpüğü kaşıkla alalım. İçeceğimizi şişeye koyup, soğutalım.

Kiraz suyunun faydaları:

-Kiraz suyu, sindirim problemlerine birebir olarak tavsiye edilen bir meyve olmasının yanı sıra böbreklere de faydalı. Kiraz ve kiraz suyu vücudumuzda biriken toksin maddelerin karaciğer ve böbrekler yardımıyla dışarı atılmasında oldukça etkili bir meyvedir.

-Eklemlerde ve kemiklerde yaşanan kireçlenme problemlerine de oldukça faydalı olan bu meyvenin oldukça yararlı olduğu uzmanlar tarafından kanıtlanmış bir gerçektir.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber