Dünya Kırım’da öğrenci terörü

Kırım’da öğrenci terörü

18.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kırım’ın Kerç şehrinde bir teknik okulda 18 yaşında bir öğrencinin etrafa tüfekle ateş açması sonucu en az 19 kişi öldü, 47’den fazla kişi yaralandı.

Kırım’da öğrenci terörü

Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko, ilk açıklamalarında olayı önce bomba kaynaklı bir “terör saldırısı” olarak değerlendirdiklerini belirtirse de, yürütülen soruşturma kapsamında kamera görüntülerinin incelenmesi sonucu gerçeğin farklı olduğu ortaya çıktı. Saldırıyı Vladislav Roslyakov isimli 4. sınıf öğrencisinin gerçekleştirdirdiği belirtilirken, bu kişinin, saldırı sonrası intihar ettiğinin saptandığı bildirildi. 18 yaşındaki Roslyakov’un, 1999 yılında Columbine lisesi katliamını gerçekleştiren Eric Harris’i taklit etmek için saldırıdan önce beyaz giydiği ve pompalı tüfek kullandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Patlama sandılar

Petrenko, yaptığı son açıklamada “Olayla ilgili tablodan yola çıkarsak bu genç okuldaki insanları vurdu ve kendini öldürdü. Bu doğrultuda, terör eylemi olarak açılan soruşturma, cinayet soruşturmasına dönüştürüldü” dedi. Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi (NAK) Sözcüsü Andrey Prjezdomskiy ise, okul kafeteryasında bir patlayıcının bulunduğunu ancak cesetlerde yapılan incelemeler sonucu çoğu kurbanın ölümüne ateşli silahın neden olduğunu bildirdi. Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi ile gerçekleştirdiği görüşmenin sonrasında verdiği demeçte kurbanların ailelerine başsağlığı diledi. Facianın ardından Kerç’te 3 günlük yas ilan edildi.