Genel Sağlık Kırlangıç otu nedir, faydaları nelerdir?

Kırlangıç otu nedir, faydaları nelerdir?

22.06.2018 - 14:46 | Son Güncellenme:

Kırlangıç otu nedir, faydaları nelerdir son zamanlarda sık merak edilen sorulardan birisi. Ülkemizde yetişen ve oldukça şifalı bir bitki olması nedeniyle dikkat çeken kırlangıç otu nedir, faydaları nelerdir bilmiyorsanız artık yeni bir besin ile tanışmanızın tam zamanı. İnsan vücudu için birçok etkisi olan bitkiyi aktarlardan satın alabilir, çay olarak tüketerek tüm faydalarından yararlanabilirsiniz. Peki, kırlangıç otu neden bu kadar merak ediliyor? Kırlangıç otu nedir, faydaları nedir sizler için derledik, işte o maddeler…

Kırlangıç otu nedir, faydaları nelerdir

Şifalı doğal bitkilerin gücüne inanıyorsanız kırlangıç otu nedir, faydaları nelerdir merak ettiğiniz sorulardan birisi olabilir. İnsan vücudu için faydaları ile bilinen bir bitki türü olan kırlangıç otunun faydalarını öğrendikten sonra bu şifalı bitkiyi mutfaklarınızdan ayırmak istemeyeceksiniz. Temmuz ve ağustos aylarında hasatı yapılan bir bitki türü olan kırlangıç otu nedir, faydaları nelerdir öğrenerek yakın dönemlerde hasatı yapılacak olan bitkiden faydalanabilirsiniz. Kırlangıç otu nedir, faydaları nelerdir yazımızın devamında yer alıyor, göz atmadan geçmeyin.

Kırlangıç otu nedir?

Kırlangıç otu nedir, gelincikgiller familyasının bir üyesi olan kırlangıç otu, 30 ile 80 cm boyutlarda yetişen ve kaşıntı otu olarak da adlandırılan bir bitki olarak dikkat çekiyor. Sarı renkli yapraklara sahip ve kök kısmı parmak kalınlığında olan kırlangıç otunun hasat zamanı ise her yıl temmuz ile ağustos ayları arasında yapılıyor. Güneşe maruz kalmadan kapalı bir yerde kurutabileceğiniz kırlangıç otu en çok çay olarak tüketiliyor. Kırlangıç otu nedir ülkemizde Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yetişen bitki ile dikkat edilmesi gereken önemli nokta ise sapından çıkan renkli sıvının zehirli olduğu gerçeği. Mutfaklarınızda şifalı bir ürün olarak kullanabileceğiniz kırlangıç otunun faydaları ise yazımızın devamında yer alıyor, göz atmadan geçmeyin.

Kırlangıç otu nedir, faydaları nelerdir

Kırlangıç otu faydaları nelerdir?

Şifalı bir bitki olduğu bilinen kırlangıç otu faydaları saymakla bitmiyor. İnsan vücudu için birçok farklı etkisi olan kırlangıç otu faydaları ile tüketilebilir doğal ürünler arasında yer alıyor. Bu mucizevi bitkinin faydaları neler, gelin birlikte göz atalım.

Kan kanserine karşı etkili

Kan kanserine karşı etkili olduğu bilinen bir bitki olan kırlangıç otu kanı temizlemesi ile dikkat çekiyor. Kanı temizleyen ve kan yapan bir bitki türü olan kırlangıç otunu etkili olabilmesi için ısırgan otu ve mürver ağacının yaprakları ile birlikte kaynatıp günde 2 litre tüketebilirsiniz.

Göz sorunlarını tedavi ediyor

Kırlangıç otunun yapraklarını eliniz ile sıktığınızda ortaya bir sıvı çıkacak. Bu sıvıyı göz kapaklarınıza sürerek katarak gibi göz kusurlarını ve göz yorgunluğu gibi sorunları ortadan kaldırabilirsiniz.

Böbrek rahatsızlıklarının yan etkilerine karşı etkili

Böbrek rahatsızlığına bağlı bir biçimde kadınlarda ortaya çıkan kıllanma sorunlarına iyi gelen kırlangıç otunu doğru kullanım için kırlangıç otundan elde edilen suyu kıllanma olan bölgelere sürmek etkili olacaktır. Bekleme süresinden sonra cildinize papatya kremi sürerek cildinizi nemlendirebilirsiniz.

Karaciğer rahatsızlıklarında tedavi edici etki

Karaciğer hastalıklarından muzdaripseniz kırlangıç otu kullanabilirsiniz. Kırlangıç otu faydaları arasında yer alan bu etki özellikle sarılık sorunu olan kişilerde çok etkili. Safra taşı düşürülmesinde de etkili olduğu bilinen kırlangıç otunu düzgün kullanım için düzenli olarak kullanmalısınız.

Akciğer ve karaciğer iltihabına iyi geliyor

Kırlangıç otu faydalarından bir diğeri ise akciğer ve karaciğer iltihabına ve olası yan etkilerine iyi gelmesi. İshali önleyen kırlangıç otu bunun yanı sıra sapından çıkan sıvı ile de siğil ve nasır tedavisinde oldukça etkili.

Kırlangıç otu çayı nasıl hazırlanır?

Kırlangıç otu nedir, faydaları nelerdir

Malzemeler

-2 tatlı kaşığı kurutulmuş kırlangıç otu
-2,5 su bardağı su

Nasıl yapılır?

2,5 su bardağı suyun içinde 2 tatlı kaşığı kurutulmuş kırlangıç otunu 10 dakika boyunca demleyin. Demlendikten sonra süzerek içebilirsiniz. Etkili olması için düzenli kullanmanız gerekiyor.

Yazarlar