Gündem Kırlarda ve ormanlarda, yükseltilerden geçerek yapılan koşu yarışına ne ad verilir?

Kırlarda ve ormanlarda, yükseltilerden geçerek yapılan koşu yarışına ne ad verilir?

11.01.2019 - 17:44 | Son Güncellenme:

Hadi ipucu sorusu belli oldu. 20:30'da düzenlenecek olan Hadi spor gecesinde bu akşamın ipucu sorusu Kırlarda ve ormanlarda, yükseltilerden geçerek yapılan koşu yarışına ne ad verilir sorusu oldu. Peki Kırlarda ve ormanlarda, yükseltilerden geçerek yapılan koşu yarışına ne ad verilir? İşte yanıtı

Kırlarda ve ormanlarda, yükseltilerden geçerek yapılan koşu yarışına ne ad verilir

Hadi yarışmasında bu akşamın ipucu sorusu belli oldu. Kırlarda ve ormanlarda, yükseltilerden geçerek yapılan koşu yarışına ne ad verilir sorusu yarışmacılara ipucu sorusu olarak yöneltildi. Günde en az iki kere düzenlenen yarışma ile sanal ortamda düzenlenen yarışmaya binlerce kişi katılım gösteriyor. Peki Kırlarda ve ormanlarda, yükseltilerden geçerek yapılan koşu yarışına ne ad verilir?

Haberin Devamı

YANIT: KROS OLACAK

KROS NEDİR?

Kırsal alanlarda inişli-çıkışlı toprak üzerinden yapılan uzun mesafe koşusudur. Kros olarak da bilinir. İlk uluslar arası yarışma Fransa ile İngiltere arasında 1898'de yapılmıştır. 1903 yılında İngiltere, İrlanda ve İskoçya'nın katılımı ile başlayan şampiyonaya daha sonra diğer ülkelerde katılmıştır.

1924 yılında yaz yarışmalarında uygun olmadığı için Olimpiyat oyunları'ndan çıkarılmıştır. 1962 yılında IAAF, uluslararası kuralları yeniden belirlemiş, 1967'de ilk kez bayanlar kır koşusu düzenlenmiştir. ABD'den erkeklerde Pat Porter, art arda 8 kez kazanarak kır koşusunda ulaşılması güç bir rekor sahibi olmuştur.